skip to main content
Aanbesteding woningen Kenniskwartier gestart

Het gaat om een openbare selectieprocedure (tender) voor de ontwikkeling van ongeveer 25 vrije sectorwoningen op de zogeheten kavel 2E (zie afbeelding hieronder). In een gebouw van maximaal zeven verdiepingen hoog komen woningen met een oppervlakte van minimaal 70 vierkante meter gebruiksoppervlakte. Op de begane grond is ruimte voor horeca voorzien. De inschrijfperiode sluit op vrijdag 19 januari 2024.

Selectieprocedure kavel 2E Kenniskwartier

Met de openbare selectieprocedure dagen we marktpartijen uit om een woongebouw te realiseren met de nadruk op ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid. Op TenderNed zijn alle relevante documenten te vinden, met daarin onder andere de ruimtelijke randvoorwaarden en ambities. Er wordt één selectieronde gehanteerd. De definitieve gunning volgt naar verwachting begin maart 2024. De start bouw is naar verwachting in het voorjaar van 2026.

Levendig Kenniskwartier

De bebouwing op de noordelijke strook van Kenniskwartier zet de toon voor de levendige buurt die in dit deel van Zuidas ontstaat. Op de naast kavel 2E gelegen kavels is de ontwikkeling van het multifunctionele complex The Pulse of Amsterdam en de woontoren met startersappartementen Stepstone in volle gang. Naast woningen en kantoren komen hier ook een bioscoop, een supermarkt en diverse horecagelegenheden. De buurt ligt op een steenworp afstand van station Amsterdam Zuid en de A10 Zuid.

Geef uw mening