skip to main content
Duurzaamheidsprijs Zuidas uitgereikt

Publiekslieveling was het project ‘Hartverwarmend Amsterdam’ van RAI Food & Beverages, dat zo veel mogelijk producten gebruikt uit Amsterdam en omgeving. Aan dit bestaande concept is nu toegevoegd dat RAI Amsterdam zo veel mogelijk plantaardige producten aanbiedt.

De vakjury verkoos de volgende projecten tot winnaars.

Water & Groen

Winnaar is Zandraket, een ecologische speelwildernis in de toekomstige gezinsbuurt Ravel. Het terrein is ontworpen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Leuk is het contrast met de hoogbouw in Zuidas. De speellandschappen van Zandraket zijn gemaakt door onder andere Jan van Schaik en Arend Niebuur.

Algemeen & Klimaat

De Gerrit Rietveld Academie heeft de stap gemaakt naar een bijna volledig veganistische kantine. Dit resulteert in een flinke reductie van CO2-uitstoot en andere schadelijke klimaateffecten.

Gebouwen & Energie

!WOON biedt gratis energieadvies. De energiecoaches zijn vrijwilligers, getraind en begeleid door !WOON. Onder hen ook medewerkers van bedrijven in Zuidas.

Circulariteit & Afval

De Vermaat Groep BV won met de ‘In 100 days to zero foodwaste’-challenge, een initiatief waaraan ook Deloitte meedoet.

Maatschappij & Economie

Vebego is een schoonmaakbedrijf dat uitblinkt in het bieden van werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het vervult ook een voorbeeldfunctie, door evenementen te organiseren om andere bedrijven ervan bewust te maken dat iedereen meetelt.

Mobiliteit & Logistiek

VU-studenten die een semester gaan studeren aan een universiteit elders in Europa komen in aanmerking voor de VU Travel Grant. Deze beurs moedigt studenten aan om met de trein naar hun bestemming te reizen.

Initiatiefnemers

De Duurzaamheidsprijs is een initiatief van Amsterdam Zuidas, Hello Zuidas en Green Business Club Zuidas. De prijs is een platform voor verschillende initiatieven die bijdragen aan de verduurzaming van Zuidas.

Geef uw mening