skip to main content
Veilige en groene Wielingenstraat opgeleverd

Fietsers zoeven nu in beide richtingen over een vrijliggend fietspad, nadat we eerst wat ondergrondse kabels en leidingen hebben vervangen. Al het straatwerk is vernieuwd en er ligt een brede middenberm, ingezaaid met een bloemrijk grasmengsel. Dat heeft wel wat tijd nodig om aan te slaan: de berm zal weliswaar al snel een groen aanzicht bieden, maar op de bloemen zullen we tot volgend voorjaar moeten wachten.

De strook tussen de Wielingenstraat en de RAI oogt al wel flink groen. Daarnaast hebben we nog een aantal bomen geplant: drie aan de kant van de woningen ter hoogte van de brug en zeven aan de kant van de RAI. Ook bij de hoek met de Eendrachtstraat staat nu een boom.

Haringvlietstraat

Tot maandag 20 november 2023 is de noordelijke rijbaan van de Wielingenstraat, ter hoogte van de Haringvlietstraat, afgesloten. Tot die tijd wordt het verkeer vanuit de Haringvlietstraat via een keerlus terug naar de Churchillaan geleid. Vanaf 20 november kan het verkeer vanuit de Haringvlietstraat weer rechtsaf de Wielingenstraat oprijden.

Vanaf 20 november is de Wielingenstraat weer bereikbaar vanuit de Haringvlietstraat

Eenrichtingsverkeer Diepenbrockstraat

In de Diepenbrockstraat, in het verlengde van de Wielingstraat, wordt naar verwachting tot maart 2024 gewerkt aan het groot onderhoud. Dat betekent dat tot die datum het huidige eenrichtingsverkeer in de Diepenbrockstraat richting de Stadionweg gehandhaafd blijft. Verkeer in de omgekeerde richting, naar het Scheldeplein, wordt vanaf de Stadionweg omgeleid via de Churchillaan: het is voorlopig dus niet mogelijk om vanaf de Diepenbrockstraat de vernieuwde Wielingenstraat in te rijden.

Tot maart 2024 is de Diepenbrockstraat aan de beurt

Einde verruiming parkeerzone

Tijdens het werk aan de Wielingenstraat – en daarmee het tijdelijk vervallen van een flink aantal parkeerplekken – hebben parkeervergunninghouders uit de Wielingenbuurt gebruik kunnen maken van een verruimde parkeervergunning. Met de oplevering van het tweede deel van de Wielingenstraat zijn nagenoeg alle parkeerplekken weer te gebruiken. Dit betekent dat vanaf 21 oktober 2023 de verruiming van de parkeerzone is komen te vervallen.

Geef uw mening

Linda

En hierna kwam er geen update meer over de Diepenbrockstraat. Nu zie ik borden dat de straat volgende week is afgesloten.

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Linda, volgende week wordt de Diepenbrockstraat geasfalteerd. Daarna is het groot onderhoud klaar en gaat de straat weer open.

Aron

Beetje dom dat het ontwerp niet rekening houdt met het nieuwe snelheidsregime qua belijning. De richtlijn die de gemeente aanhoudt is geen zijbelijning voor 30 km/h-wegen en belijning langs 50 km/h voor extra duidelijkheid en visuele differentiatie. Ze gaat het er dus vanaf schrapen...

Lef Gozer

Er had meer in gezeten.

Nuancelot

Fijne racebaan om vanaf 8 december met 30 km per uur over heen te tuffen.

Marlies | Amsterdam Zuidas

De maximum snelheid van 30 km per uur geldt niet voor nood- en hulpdiensten.

Linda

Geldt dat ook voorde hulpdiensten?