skip to main content
Hinder door vervanging verkeerslichten

Naast vervanging van de verkeerslichten, vervangen we ook lantaarns en schilderen we de masten.

Waar en wanneer

We werken van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei tussen 07.00 en 16:00 uur. Ook werken we in de nacht van 13 op 14 mei tussen 01.00 en 05:00 uur. We werken op de rijbaan. Er bestaat altijd een kans dat werkzaamheden door onvoorziene omstandigheden uitlopen.

Bereikbaarheid

De verkeerslichten staan uit en diverse rijstroken worden afgezet. Wel blijft het kruispunt vanuit alle richtingen bereikbaar, zij het beperkt. Het verkeer krijgt aanwijzingen via borden. Ook zetten we verkeersregelaars in. De trap van de Parnassusweg naar de rechtbank zetten we af. Voetgangers worden daar langs het werk geleid.

Geef uw mening

Rutger

jammer dat ze niet meteen dat hele kruispunt met de vloer gelijk maken... Vreselijke overkill voor zo relatief weinig verkeer. En die tunneltjes voor de fietsers en voetgangers zijn enorm gevaarlijk, heb al meerdere fietsers zien verongelukken doordat ze als een kip zonder kop keihard er door heen rijden en het kruispunt oversteken. Ook vind ik het in de avond niet echt prettig om er doorheen te lopen. En de auto's rijden ook nog eens veels te hard over de Parnassusweg, maar dan kan je ze ook niet echt kwalijk nemen met zo'n snelweg. Afgezien van een paar boomers in de wijkvereniging van de Prinses Irenebuurt zit volgens mij niemand te wachten op die tunneltjes.

Aron

Blijft een tamelijk bizar kruispunt dat prima zonder verkeerslichten kan met die relatief lichte verkeersintensiteiten. Gewoon de voorrangssituatie aanpassen zodat het duidelijk is dat bussen en trams die de hoek om gaan altijd voorrang hebben. Moeten we daar echt helemaal op wachten totdat die herinrichting van de Parnassusweg rondom Vitrium een keer van de grond komt?

Mitchel

Aan al die verroeste bovenleidingsmasten/lantaarnpalen in de stad mag ook wel eens wat gedaan worden. In hele delen van Nieuw-West is het ook niet meer om aan te zien. Wie gaat daarover?

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Mitchel, je kunt hiervoor het beste een melding doen op www.amsterdam.nl. Op de homepage zie je de tegel 'Melding openbare ruimte en overlast'. Op dit online formulier kun je ook meldingen doen over lantaarnpalen en masten.