skip to main content
Veel werk verzet tijdens weekendafsluiting A10

We bouwden de spitsstrook om tot een permanente rijstrook, inclusief een extra uitwijkmogelijkheid voor pechgevallen (‘pechhaven’). Ook pasten we de afrit bij de s108 Amsterdam Oud Zuid/Buitenveldert aan: middenin de afrit komt een bouwterrein, en om dat bereikbaar te maken verbreedden we de afrit.

Stilte op de 10 Zuid, drukte elders

Een doodstille A10 Zuid vormde het decor voor een weekend vol werkzaamheden voor de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer. Die stilte was nogal in contrast met de enorme drukte op de omleidingsroutes en op de stedelijke wegen van Amsterdam. Daar kregen weggebruikers te maken met forse extra reistijden.

Meer hinder op komst

Reizigers moeten de komende tijd rekening houden met nog veel meer hinder. In en rondom de rest van Amsterdam wordt door Rijkswaterstaat en de gemeente Amsterdam dit jaar hard gewerkt aan de infrastructuur. En de volgende van in totaal acht weekendafsluitingen van de A10 Zuid is alweer op komst: van vrijdag 12 tot maandagochtend 15 juli 2024 sluiten we de A10 Zuid af richting Den Haag/Schiphol. Wilt u een seintje krijgen wanneer we de snelweg moeten afsluiten voor werkzaamheden? Meld u dan aan bij Ask&Go Zuidasdok.

Geef uw mening

Aniek

Helaas leveren deze afsluitingen een hoop gevaar op in de stad. Autos rijden bijvoorbeeld massaal en veel te hard (mensen met een kort lontje) tegen de richting in door woonwijken, als op de Rijnsburgstraat en Sloterkade. Bij het invoegen op de hele drukke Zeilstraat ontstaan vervolgens gevaarlijke situaties voor fietsers en voetgangers. Wellicht kan hier in samenspraak met politie en verkeer managers naar gekeken worden?

Hetty van Vlissingen, Zuidasdok

Beste Aniek, dank voor je reactie. Wij zagen ook dat het juist in de stad zelf heel druk was, dat automobilisten zich niet aan omleidingen hielden en eigen routes bedachten. We evalueren dit soort grote hindermomenten altijd met verkeersmanagers en politie en hebben goed in beeld waar de knelpunten zitten. Helaas zijn deze (lang) niet allemaal op te lossen, omdat tijdens de afsluitingen het aanwezige verkeer nu eenmaal over minder wegen kan rijden en hinder daarmee onvermijdelijk is. Dit is de realiteit de komende jaren. Wat weggebruikers zelf kunnen doen is hun gedrag hierop aanpassen, de omleidingsroutes volgen, rekening houden met extra reistijd en indien mogelijk niet of anders reizen tijdens de afsluitingen.