skip to main content
Fietspad Parnassusweg twee dagen eerder dicht

Fietsers en voetgangers die ter hoogte van station Amsterdam Zuid gebruikmaken van de Parnassusweg zal het niet zijn ontgaan: we zijn er flink aan het werk. We wisten dat dit hinder zou opleveren, maar die is nog wat heviger dan verwacht. Bij het gedeeltelijk slopen van een metroviaduct komt onder meer gruis en water naar beneden. Om veiligheidsredenen sluiten we per donderdag 11 juli in beide richtingen de ‘containertunnel’ die we speciaal voor fietsers en voetgangers hadden aangebracht. Dat blijft zo tot vrijdag 19 juli 06.00 uur.

Omleidingen

  • Fietsers: volg tussen 11-19 juli de omleiding via Beethovenstraat.
  • Voetgangers: op donderdag 11 juli zijn de tramhaltes bereikbaar. Maar tussen vrijdag 12 en maandag 15 juli 05.00 uur is er ook geen tramverkeer. Vanaf maandag 15 juli en vrijdag 19 juli 06.00 uur kunnen voetgangers gebruikmaken van een looproute via het trampad.
  • Automobilisten: er zijn verkeersstops op de Parnassusweg wanneer dat vanwege de veiligheid nodig is.

Vanaf vrijdag 19 juli 06.00 uur is de Parnassusweg weer open voor al het verkeer.

Volg onze website voor de meest actuele hinderinformatie. Ook voor trein- en metroreizigers.

Werk aan het metroviaduct boven de Parnassusweg

Geef uw mening

Doddendaal

Vanochtend was het fietspad nog wel dicht. Blijft hij langer dicht dan gepland?