2Amsterdam

2Amsterdam geeft twee kantoortorens uit de jaren tachtig – de Twin Towers, hartje Zuidas – een nieuw leven. De gebouwen krijgen een multifunctionele 24/7-bestemming, passend binnen de ambities van Amsterdam Zuidas. 2Amsterdam krijgt een semipublieke tuin, openbare lobby’s, flexibele werkruimten, A-klasse kantoorruimte, toprestaurants en een viersterren hotel met een skybar.

Het ontwerp van 2Amsterdam is erop gericht om te laten zien dat de twee torens verschillende functies hebben, maar wel bij elkaar horen. De doorlopende glazen gevel zorgt voor eenheid tussen de twee gebouwen. Ook de begane grond (de zogeheten ‘plint’) brengt de twee gebouwen tezamen. De westelijke toren biedt ruimte aan het hotel. De bestaande toren krijgt drie extra verdiepingen. De skybar bovenin krijgt een onbelemmerd uitzicht over de stad. De oostelijke toren krijgt een kantoorfunctie. Een groot atrium brengt het daglicht tot diep in het gebouw. De buitenruimte is omsloten en biedt plaats aan een intieme bedrijfstuin met weelderig groen in de drukke stedelijke ruimte van de Zuidas. De hoteltoren wordt als eerste van de twee kolossen opgeleverd in december 2020.  De  kantoortoren laat langer op zich wachten en zal halverwege 2021 gereed zijn.

Planning

Realisatie

Commerz Real Investmentgesellschaft (CRI) is erfpachter van de zogenaamde Twin Towers. Voor de renovatie en uitbreiding heeft CRI met Provast een herontwikkelingsovereenkomst gesloten. Op basis van deze overeenkomst voert Provast als gedelegeerd opdrachtgever de feitelijke herontwikkeling uit. KCAP Architects & Planners heeft het definitieve ontwerp gemaakt. J.P. van Eesteren heeft de opdracht gekregen voor de engineering en het realiseren van het project.

Werkzaamheden, december 2019 Foto: Marcel Steinbach

Duurzaamheid

Het kantoorgebouw krijgt het BREEAM Excellent certificaat. Voor het hotel wordt ingezet op een 6 op de GPR-duurzaamheidsschaal. Deze schaal toetst op energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

Bijzonderheden

  • Renovatie en uitbreiding van ca. 55.000 m2 BVO
  • 328 Hotelkamers
  • 3 laags parkeergarage
  • Fietsenstalling

Meer informatie

Zie ook wijbouwen.nu/2Amsterdam.

Artist Impression interieur kantoren 2Amsterdam
Artist Impression interieur kantoren
Artist Impression interieur entree 2Amsterdam
Artist Impression interieur entree

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel