skip to main content
AkzoNobel Center

De rijkgelaagde gevel van het AkzoNobel Center aan de Zuidas is een combinatie van een glazen klimaatgevel en houten constructieve elementen en springt meteen in het oog. Verschillende glassoorten zorgen voor een dynamisch spel van licht en reflectie.

Om de leefbaarheid op de Zuidas te bevorderen, heeft de plint een publieke functie gekregen. Hier bevindt zich de AkzoNobel Essential Art Space, waar de kunstcollectie van de AkzoNobel Art Foundation voor een breed publiek wordt tentoongesteld. Twee verweven atria vormen de ruggengraat van het interieur. Het eerste atrium bestaat uit het AkzoNobel Experience met de entree, receptie, restaurant en een Art Space op de begane grond en een auditorium op de eerste verdieping. Deze wordt door een tweede atrium verbonden met de kantoorverdiepingen.

Het interieurontwerp kenmerkt zich door ronde hoeken en vormen en reflecteert de dynamische uitstraling van het exterieur. Het kleurgebruik in vloerbedekking en tafelbladen is geconcentreerd rond het atrium en iedere kantoorverdieping heeft zijn eigen kleurtoon. Reflecties hiervan op de plafonds vormen een verticaal kleurenverloop, dat door de verlichting zichtbaarder wordt naarmate de avond valt.

Certificaat

Het AkzoNobel Center heeft het Breeam Excellent certificaat.

Bijzonderheden

  • Opgeleverd: 2016
  • Start bouw: 2014
  • Grootte: 16.500 m2 kantoor, tentoonstellingsruimte voor de AkzoNobel Kunstcollectie
  • Opdrachtgever: Dura Vermeer Vastgoed
  • Architect: Group A
  • Aannemer: DURA Vermeer

Gerelateerde artikelen

wonen
2

'Kunst moet dynamisch zijn, vragen stellen, discussies ontlokken'

AkzoNobel beschikt over een vermaarde kunstcollectie, die voor iedereen toegankelijk is. We bezochten de expositie Common Ground en spraken met de directeur van de AkzoNobel Art Space, Hester Alberdingk Thijm.
Meer artikelen