skip to main content
Ella / Gershwin Blok 9

Ella (Fitzgerald) is een stadsblok tussen de Gershwinlaan en De Boelegracht met sociale woningbouw op een mooie plek in de Zuidas. Het betreft ruime woningen, van rond de 80 m2 GBO en het project is in korte tijd gerealiseerd: van structuurontwerp tot bouwaanvraag in vier maanden.

Het blok heeft een heldere opzet: hoog aan de stedelijke Gershwinlaan met twee lagere bouwdelen aan de korte straten naar de De Boelegracht. Deze opzet leidt tot een grote variatie aan woningen die zich op verschillende manieren tot straat en stad verhouden. Te midden van de diversiteit aan gebouwen in deelgebied Gershwin valt Ella op door de bijzondere aandacht die is besteed op verschillende hoogtes in het woongebouw aan het vormgeven van de relatie met buiten.

Wonen aan de straat heeft een andere relatie tussen woning en buiten dan net wat hoger wonen of juist bovenin. De gevels zijn ontworpen in een heldere roodoranje steen die, deels in een subtiel reliëf vermetseld, het gebouw een eigen karakter geeft.

360º rondkijken bij Ella

Bijzonderheden

  • Opgeleverd: 2017
  • 57 sociale huurappartementen
  • 5 lagen
  • Grootte: 80m2
  • Ontwerp: Inbo

Gerelateerde artikelen

wonen
1

Bewoner Lonieke: ‘Ik hou juist van de stilte in Zuidas’ 

Lonieke Ultee woont sinds eind 2017 in gebouw Ella, een complex huurwoningen hartje Zuidas. ‘Ik was eigenlijk niet eens op zoek naar een nieuwe woning, maar opende per toeval een mail van Woningnet. De rest is geschiedenis.’
wonen
7

Ella: 58 sociale huurwoningen hartje Zuidas

Intermezzo en Ella zijn opgeleverd: een woontoren met 177 luxe appartementen en een gebouw met 58 sociale huurwoningen. Directeur Ontwikkeling Danny Wijnbelt van Eigen Haard en bewoonster Dorain Wetstede zijn blij met ‘hun’ Ella.