skip to main content
Kavel L2

Kavel L2 ligt in de buurt Kop Zuidas en vormt samen met The Newton een driehoek in het hart van de buurt. De gebouwen delen een binnentuin. Op kavel L2 komt een gebouw met ongeveer 400 woningen, met de verdeling 40% sociale huur, 40% midden segment en 20% hoger segment.

Op de begane grond komt een buurtgezondheidszorgcentrum. Dit gezondheidscentrum biedt ruimte aan bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk, een fysiotherapeut of een apotheek.

Laatste bouwproject

Het gebouw op kavel L2 kan worden gerealiseerd als het gebouw op kavel K klaar is. L2 is dus het laatste bouwproject in Kop Zuidas. Naar verwachting wordt het gebouw eind 2028 opgeleverd.

Op de voorgrond kavels K (links) en L2 (rechts)

Gerelateerde artikelen

7

Buurt wil groene tijdelijke inrichting Kop Zuidas

De buurt Kop Zuidas sprak zich in september 2023 uit over de tijdelijke inrichting van de kavels K en L2. Tot de verwachte start van de bebouwing in 2026 zien mensen op die plek het liefst veel groen en ruimte voor recreatie, sport en spel.
27

Tijdelijke inrichting twee kavels Kop Zuidas

De buurt Kop Zuidas is bijna af. Er zijn nog twee kavels die bebouwd gaan worden, maar dat werk start op z’n vroegst vanaf 2026. In de tussentijd krijgen ze een mooie, tijdelijke inrichting. Denkt u mee?