skip to main content

The Newton is in opdracht van ontwikkelaar COD ontworpen door Diederendirrix architecten en voor het groenblijvende dakterras vol met planten en struiken tekende Felixx Landschapsarchitecten en Planners. In totaal zal het gebouw 12.000 m2 bruto vloeroppervlakte beslaan en komen er 101 appartementen met afmetingen van circa 46 tot 110 m2. Het worden vrije sector woningen. In de driehoekige plint van het gebouw, aan het toekomstige Hogelandplein, is ruimte voor een commerciƫle ruimte van 175 m2.

Amsterdamse school

Het gebouw wordt opgetrokken in de baksteenstijl en kleur van de Amsterdamse School en er is veel aandacht voor groen op en om het gebouw. Daarbij komt er een ruime, goed toegankelijke fietsenstalling en een verbinding van het gebouw met de watervertragende groenstroken die om het gebouw liggen en kenmerkend voor Kop Zuidas zijn. Hierin wordt het regenwater opgevangen vanuit de waterbergende daken, daktuinen en balkons.

Gerelateerde artikelen

wonen
5

Appartementencomplex The Newton komt naar Kop Zuidas

In 2023 is Kop Zuidas een woongebouw rijker. In The Newton komen 101 moderne en energiezuinige appartementen. Judith Everaers, stedenbouwkundige Kop Zuidas, vertelt hoe de gemeente betrokken is bij het ontwerp en de bouw.
Meer artikelen