Sud

In Kop Zuidas, het meest oostelijke deel van Zuidas dat grenst aan de Rivierenbuurt, ontwikkelt COD 45 comfortabele appartementen. Tezamen vormen ze het complex Sud. Het is voorzien van alle gemakken en faciliteiten: een lift, een pakkettenservice, een inpandige fietsenstalling en een eigen parkeergarage. De appartementen zeer energiezuinig.

Sud grenst aan de Gaasterlandstraat en de Zuidelijke Wandelweg. Het ontwerp van het gebouw sluit aan op het klassieke Plan Berlage, de stijl waarin een groot deel van de Rivierenbuurt is gebouwd. Bijna alle appartementen hebben een balkon of terras aan twee zijden, sommige zelfs aan drie zijden, waardoor de buitenruimte vanuit elke kamer te betreden is. Alle benedenwoningen hebben een tuin. De woningen variëren in grootte van circa 60 tot 150 m2, en er komen twee penthouses van 200 m2. Ze stralen ruimtelijkheid uit dankzij de hoge plafonds: 4 meter in de benedenwoningen en 3,30 meter in de penthouses. De hoge ramen, bijna tot aan het plafond, versterken dit ruimtelijk effect. Bovendien hebben alle appartementen een of meerdere erkers die met een vouwpui kunnen worden geopend. Het effect: meer uitzicht, veel lichtinval en een binnen- en buitenruimte die in elkaar overlopen. Op de begane grond van het complex komt 550 m2 aan commerciële ruimte, gelegen aan het nieuwe Hogelandplein.

Planning

Voortgang, maart 2020 Foto: Marcel Steinbach

Realisatie

Ontwikkelaar COD is opdrachtgever van het bouwproject. Het ontwerp is van het Amsterdamse architectenbureau Office Winhov. De aannemer is Slokker Bouwgroep Almere.

Duurzaamheid

De appartementen worden zeer energiezuinig. Alle ruimtes zijn voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. De benodigde energie daarvoor wordt voor een groot deel gewonnen uit zonne-energie door middel van uit het zicht weggewerkte zonnepanelen op het dak en een warmtebron in de bodem.

Aanleg vloerverwarming Foto: Marcel Steinbach

Bijzonderheden

  • 6 bouwlagen
  • 43 koopappartementen van circa 60 tot 150 m2
  • 2 penthouses van circa 200 m2
  • 550m2 commerciële ruimte op de begane grond
  • Parkeergarage voor 47 auto’s
  • Inpandige fietsenstalling
  • Binnentuin voor drie huiseigenaren en huurders van de commerciële ruimten
Foto: Office Winhov

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

2 december 2018 | 22:57

Thea Andriessen

Kan er voor deze appartementen ingeschreven worden?

Schrijf een reactie
34
+1
17 december 2018 | 11:00

Kenneth | Amsterdam Zuidas

Beste Thea Andrioesen, Dank voor uw bericht.
Volgens de website van de ontwikkelaar gaan de laatste appartementen in de verkoop. Ik raad u aan om contact op te nemen met de makelaars waarmee zij werken. Zie hiervoor bijgaande link. Bij Sud ziet u staan met welke partijen zij werken. https://zuidas.nl/beschikbare-woningen-en-makelaars-in-zuidas/

Schrijf een reactie
+1
Foto van Kenneth | Amsterdam Zuidas