skip to main content
Tic-Tac-Toe

Tic-Tac-Toe is het eerste woningbouwproject in de nieuwe woonbuurt Ravel. Het gaat om 75 gezinswoningen van gemiddeld 80 vierkante meter in het middeldure huursegment, waarvan het grootste deel met voorrang wordt aangeboden aan gezinnen.

Flexibel ontwerp

De woningplattegrond van de appartementen, bestaande uit bijna vierkante kamers van 3 bij 3,3 meter, kan door middel van verplaatsbare wanden worden aangepast om meer of grotere kamers te creëren. Zo kunnen de woningen worden afgestemd op iedere ‘levensfase’ van een gezin.

Flora en fauna

De eerste 30 hoogtemeters van de gevel staan in het teken van een goede afstemming tussen beplanting en schuilvoorzieningen voor kleine vogels uit de omgeving (mussen, vinken, mezen). Richting het dak krijgt de gevel meer een rotsachtig karakter, passend bij het dierenleven op deze hoogte zoals de gierzwaluw, de spreeuw en de vleermuis. Verder komen er nectarrijke beplanting voor insecten en speciale plantenbakken waarin regenwater wordt opgevangen. Meekleurende zonnepanelen wekken energie op in de gevel.

Artist impression

Huiskamer van de buurt

Op elke verdieping bevinden zich gemeenschappelijke ruimtes, die naar inzicht van de bewoners zijn in te richten. De begane grond is 7,5 meter hoog en biedt faciliteiten als een fietsenstalling, horeca en een huiskamer die openbaar toegankelijk is. Zo kan Tic-Tac-Toe uitgroeien tot de huiskamer van de buurt.

Planning

De bouw start begin 2024 en is naar verwachting in 2025 gereed.

Realisatie

  • Ontwikkelaar: Oostmeijer Projectontwikkeling
  • Architect: VMX Architects (gebouw) en DS Landschapsarchitecten (groen)
  • Aannemer: Bouwonderneming van Bekkum B.V.
  • Adviseur duurzaamheid: DGMR Bouw B.V.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen

6

Tic-Tac-Toe: 75 middensegment huurwoningen in buurt Ravel

Een van de eerste projecten in de nieuwe woonbuurt Ravel is bekend: Tic-Tac-Toe. Het gaat om 75 gezinswoningen van gemiddeld 80 vierkante meter in het middeldure huursegment. De bouw start begin 2024 en is naar verwachting in 2025 gereed.