Zuidoever

Zuidoever is een wooncomplex met 54 huurappartementen voor ouderen met een zorgindicatie. Het komt in Kop Zuidas, het meest oostelijke deel van Zuidas. Het woongebouw bestaat uit vier bouwlagen.

De toekomstige bewoners van Zuidoever houden, ondanks een zorgvraag, waar mogelijk de regie over hun eigen leven. Daar wordt de Zuidoever op ingericht. Op de begane grond, 1e en 2e etage komen 17 appartementen. Op de vierde woonlaag worden 2 appartementen voor echtparen gerealiseerd. De appartementen liggen aan een prachtige en ruime buitentuin én rondom een wintertuin met glazen overkapping. Dit maakt het mogelijk vrijwel het gehele jaar ‘buiten’ te zijn. Verder komt er een kelder onder het gebouw, bedoeld voor tien parkeerplaatsen. Het gebouw onderscheidt zich vanwege de groene uitstraling: groene daken, de ‘wintertuin’, met op alle verdiepingen in het voor de bewoners toegankelijk gebied balustraden met geïntegreerde bloembakken.

Planning bouw Zuidoever

Foto: Tangram Architekten

Realisatie

Stichting Cordaan is de opdrachtgever van het project. Het ontwerp is van Tangram Architekten uit Amsterdam. Voor de bouw is bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen uit Warmenhuizen de hoofdaannemer.

Duurzaamheid

Het project stelt hoge eisen aan de energiezuinigheid en het comfort. Het gebouw scoort gemiddeld 8 op de GPR-schaal met een 9 op het onderdeel Energie en een 8,8 op het onderdeel Gezondheid(GPR staat van oorsprong voor de Gemeentelijke Praktijk Richtlijn voor duurzaam bouwen).

November 2019 Foto: Marcel Steinbach

Bijzonderheden

  • 54 wooneenheden
  • 4 bouwlagen boven de grond
  • 1 bouwlaag onder de grond
  • 16 meter bouwhoogte
  • 135 heipalen
  • totaal bruto vloeroppervlak: 6.340 m2, waarvan bijna 4.000 m2 voor wonen

Meer informatie:

https://deoevers.amsterdam/

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel