skip to main content
Een nieuw jasje voor de Strawinskylaan

Een bakje troost

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de herinrichting, eind april moet alles er weer spic en span uitzien. De rijbanen op de Strawinskylaan zijn wel al volledig opengesteld. Ook de halte van Connexxion die de afgelopen maanden was verplaatst naar de Gustav Mahlerlaan, is weer terug op zijn oude plek. Om de opening van de Strawinskylaan en het terugkomen van de bussen te vieren, trakteren we deze ochtend 3 april samen met Connexxion op een goede kop koffie.

Dynamisch project

De herinrichting van de straat was een dynamisch project, waarbij lang niet alles van een leien dakje ging. Zo werd in de eerste week van de werkzaamheden een waterleiding geraakt, het wegstromende water vormde een flinke plas op het fietspad. Dezelfde week veroorzaakte het verplaatsen van de trammasten meer hinder dan we hadden verwacht. De buurt was niet ingelicht en daardoor ook niet ingesteld op het lawaai. Een hobbelige start, die we gelukkig al snel hebben gladgestreken.

Meer capaciteit

Het resultaat mag er zijn: nieuw geasfalteerde rijbanen, ruimere bus- en tramhaltes die berekend zijn op meer meer passagiers en/of bussen, een nieuwe, brede trap die het Zuidplein en de Strawinskylaan met elkaar verbindt en een wisselspoor voor de Amstelveenlijn die die van 2020 tot en met 2028 zijn eindpunt heeft op de Strawinskylaan.

Geef uw mening