skip to main content
Afsluitingen rond de Strawinskylaan

De bouw van de ondergrondse fietsparkeergarage Strawinsky met 3.700 plaatsen (boven de voormalige Vijfhoek) gaat voorspoedig. Het dak zit er inmiddels op. De stalling gaat naar verwachting in het voorjaar van 2018 open. We zijn nu bezig het verkleinen van het bouwterrein. De vrijgekomen ruimte richten we tijdelijk in met onder meer stallingruimte voor 400 fietsen. Bovendien leggen we tijdelijk een nieuw fietspad aan. In de periode dat het fietspad bij het WTC – het Strawinskypad – is afgesloten zal de aannemer die de fietsparkeergarage onder de Vijfhoek bouwt de afsluiting gebruiken om ook enkele werkzaamheden in het fietspad uit te voeren. Zo verwijdert hij in februari/maart de tijdelijk aangelegde brugconstructie over het fietspad en plaatst hij de roltrappen (tapis roulants) van de fietsparkeergarage.

Onder de voormalige Vijfhoek ontstaat een prachtige fietsparkeergarage

Eduard van Beinumstraat dicht

In verband met de voorbereiding van de sloop van de parkeergarage en de vernieuwing van de twee torens van 2Amsterdam gaat de Eduard van Beinumstraat vanaf 22 januari dicht voor een periode van tenminste tweeëneenhalf jaar. De taxi’s worden verplaatst naar de Strawinskylaan. De sloop van de oude parkeergarage start medio maart 2018.

Fietspad naast Atrium open

Half januari gaat het fietspad naast het Atrium weer open, het Atrium is dan zo goed als klaar. Voetgangers bereiken het Atrium via de Parnassusweg.

Geef uw mening