skip to main content
Bouwhinder voor fietsers langs het WTC

Fietspad naast WTC dicht

De meeste kabels en leidingen liggen onder het fietspad van de Strawinskylaan en Beethovenstraat. Van begin januari tot medio april kunnen het fietspad naast WTC en de tunnels niet worden gebruikt. Fietsers en voetgangers dienen de omleiding te volgen langs de andere zijde van de Beethovenstraat (zie kaart hieronder).

Strawinskypad dicht

Van half februari tot medio april sluiten we ook het fietspad tussen de Vijfhoek en de Beethovenstraat – het Strawinskypad – tijdelijk af. Dit is nodig om nieuwe aansluitingen voor het WTC te kunnen aanleggen. Ook leggen we leidingen onder het fietspad, voor de toekomstige warmte- en koudebronnen van het gebouw Goede Doelen Loterij. Fietsers worden omgeleid via de Vijfhoek en de Prinses Irenestraat (zie de kaart hieronder).

Afsluiting fietspad tijdens bouw WTC

Het fietspad aan de Beethovenstraat langs het WTC blijft ook daarna, tijdens de bouwwerkzaamheden van het WTC, afgesloten. De tunneltjes zijn dan weer open. De bouw zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 van start gaan en ongeveer tweeënhalf jaar duren. We leggen een tijdelijk fietspad aan op dezelfde hoogte als de rijbaan van de Beethovenstraat, dat gebruikt kan worden vanaf het moment dat de bouw van het WTC start (zie kaart hieronder).

Geef uw mening

Susanne

De situatie op de oversteek van de prinses irenestraat wordt er niet beter op. Dit is toch een probleem wat al meer dan 10 jaar speelt en niemand neemt actie. Hier laat de gemeente echt veiligheid achter wegen. Goed dat er in de ochtendspits nu klaar-overs worden ingezet, maar t probleem zit hem in de stroming. Mijn idee, verhoog de Beethovenstraat en maak een tweede fietstunnel. Of verwijder de eerste die totaal geen nut meer heeft! Het autoverkeer heeft ook andere mogelijkheden de zijstraten te bereiken.