skip to main content
Van 5 februari tot 14 april: A.J. Ernststraat afgesloten

Tijdens de werkzaamheden is het laatste stuk van de A.J. Ernststraat, ter hoogte van de Van der Boechorststraat, afgesloten voor autoverkeer. Het werk bestaat onder meer uit het verwijderen van een verouderde, zogeheten ‘duiker’. Een duiker is een ondergrondse doorgang die ervoor zorgt dat water van de ene naar de andere watergang kan stromen. In dit geval is de duiker dus de verbinding tussen de gracht die langs de A.J. Ernststraat loopt en het water langs de Van der Boechorststraat. Voor de duiker die we weghalen plaatsen we twee nieuwe en grotere duikers terug. Dat is nodig om het regenwater in het gebied beter en sneller te kunnen afvoeren.

Verbreden gracht

We willen niet alleen regenwater afvoeren, maar ook beter in staat zijn om het in Zuidas op te vangen. Om die reden gaan we de gracht in de A.J. Ernststraat verbreden. Daarvoor gaan we het talud (dat is de schuine helling van het water naar de weg) over een lengte van 38 meter afgraven. De gracht wordt dan breder en kan meer water opvangen. Dit werk gaat ten koste van vier bomen. Die zullen we kappen.

De gevolgen voor het verkeer

  • Via de Van der Boechorststraat kunnen auto’s niet meer de A.J. Ernststraat in- of uitrijden. Het autoverkeer wordt omgeleid via de De Boelelaan, Van Nijenrodeweg en de Buitenveldertselaan.
  • Fietsers en voetgangers houden wel toegang tot de A.J. Ernststraat.
  • Tijdelijk komen er ongeveer zeven parkeerplaatsen te vervallen.

De gevolgen voor omwonenden

Het werk kan geluidshinder opleveren als gevolg van bijvoorbeeld het wegbikken van het huidige asfalt. De werktijden zijn van 07.00 uur tot 19.00 uur, van maandag t/m zaterdag. We gaan ervan uit dat het grootste deel van het werk doordeweeks gebeurt. Maar we zijn wel afhankelijk van het weer. En er kunnen zich omstandigheden voordoen die we niet hebben voorzien. Dan moet er vaker ook op zaterdag worden gewerkt.

Geef uw mening

Jos

Beste Marion Blocq en Jeannetta Benyair, bedankt voor jullie reacties. Er zijn maandag 22 februari brieven verstuurd naar belanghebbenden (de brieven die ook onderaan dit artikel staan). Maar kennelijk hebben deze niet iedereen bereikt. We zoeken uit wat hiervan de reden is.

Marion Blocq

Prima maar kreeg dit via een link door, meestal krijgen de omwonenden een brief hierover. Is er een reden waarom dat nu niet is gebeurd?

Kim

Goed om te horen!

Jeannetta Benyair

Zeer nuttig.zie uit naar meer informatie..