skip to main content
Eén elektrische vrachtwagen in plaats van 20 dieseltjes

Minder autoverkeer door Zuidas, dat is waar we samen met werkgevers en bewoners op inzetten. Onder meer door automobilisten te verleiden om met andere vervoermiddelen naar Zuidas te komen. Een belangrijk nieuw initiatief komt van stadsdistributiebedrijf Hulshoff. Dat bedient geen particulieren, maar verzorgt namens leveranciers aan bedrijven ‘the last mile’. ‘Duurzaamheid zit in het bloed van de familie’, zegt vierde generatie directeur Gerry Hulshoff. De familie Hulshoff, waarvan inmiddels de vierde generatie de scepter zwaait, gelooft in slimmer bevoorraden.

Minder hinder, eenvoudiger logistiek

‘In gebieden als Zuidas, bezorgen iedere dag honderden, vaak diesel aangedreven vracht- en bestelwagens hun goederen’, zegt Gerry Hulshoff. ‘Dit zorgt voor veel overlast in de vorm van stikstof, fijnstof, geluidsoverlast en niet te vergeten verkeershinder.’ Daarnaast is deze manier van toelevering inefficiënt voor de ontvangers. De oplossing: één centraal distributiepunt waardoor bedrijven in één rit van meerdere leveranciers tegelijk hun bestellingen bezorgd krijgen. De elektrische vrachtwagen neemt ‘droog afval’ mee en ook dat scheelt dus vrachtverkeer. ‘Dus vrachtwagens rijden niet leeg heen en niet leeg terug’, zegt Gerry Hulshoff. ‘Daarmee beperk je het aantal ritten enorm: in plaats van soms tientallen dieselbusjes één elektrische vrachtwagen. En je maakt het de logistieke afdelingen van grote bedrijven gemakkelijker. Die worden niet de hele dag gestoord door leveranciers. Bedrijven krijgen van verschillende leveranciers in één rit hun goederen geleverd.’

Duurzaam distributiecentrum

Hulshoff opent dit jaar een nieuw distributiecentrum langs de A5. Hier worden straks de goederen van meerdere leveranciers verzameld en in één of twee ritten per dag bezorgd. Het dak van het 10.000m2 grootte distributiecentrum is volledig voorzien van zonnepanelen. Zo worden de elektrische vrachtwagens altijd voorzien van groene stroom.

Meer informatie via hulshoff.nl/stadsdistributie.

Geef uw mening