skip to main content
Hoogste punt voor nhow Amsterdam RAI hotel

De bouw is nu tweeënhalf jaar onderweg. In september 2016 was de plek waarop het bouwwerk staat nog een kleine zandvlakte.

‘Het Signaal’

Het werk vond geruime tijd onder het maaiveld plaats. In het najaar van 2017 konden nieuwsgierigen voor het eerst bovengronds een glimp opvangen van wat er zou verrijzen. Daarna ging het snel. De drie gedraaide en gestapelde volumes, bedacht door het vermaarde architectenbureau OMA, zijn geïnspireerd op ‘Het Signaal’, de zuil die al sinds 1961 op het Europaplein staat.

Diversiteit

In september 2018 maakte nhow bekend dat het hotel in het teken van ‘diversiteit’ komt te staan. Nu, een paar maanden later, zijn de buitenwanden van de onderste twee driehoeken aangebracht en begint de klus bovenin. Uiteraard wordt er ook volop binnen gewerkt aan het afbouwen van kamers, restaurants en andere voorzieningen. Het is de bedoeling dat het hotel begin 2020 de deuren opent.

De trap op naar het hoogste punt, februari 2019

Alles volgen?

Bekijk de webcam. Die toont niet alleen de laatste beelden, u kunt zelfs helemaal terugkijken tot het begin van de bouw. In deze timelapse van Marieke Korenjak ziet u tweeënhalf jaar bouwen in 1 minuut.

Geef uw mening