skip to main content
Vanaf 19 april minder plek in stalling Zuidplein

Om de verbouwing te kunnen voorbereiden, gaat alvast een deel van de stalling Zuidplein dicht. De rest van de stalling blijft nog tot de zomer open.

Andere fietsenstallingen in de buurt

U kunt uw fiets parkeren in twee andere ruime ondergrondse fietsenstallingen in de buurt: Strawinskylaan (3.700 plekken) en Mahlerplein (3.000 plekken). Deze stallingen zijn, net als die onder Zuidplein, de eerste 24 uur gratis. Wilt u uw fiets langer dan 24 uur stallen, dan kost dat €1,25 per dag per fiets en €2,50 per dag voor een bakfiets. U kunt bij NS ook een abonnement nemen.

Openingstijden verruimd

Stalling Strawinskylaan krijgt ruimere openingstijden, namelijk dezelfde als Mahlerplein: zondag t/m donderdag van 05.20 tot 01.15 uur; en vrijdag en zaterdag van 05.20 tot 01:50 uur.

Ondergrondse stalling Zuidplein

Einde huurcontract

De stalling Zuidplein bestaat uit een oostelijk, een westelijk en een middendeel. Het middendeel is van de gemeente Amsterdam, het oostelijk en westelijk deel huurt de gemeente van het WTC. De huurcontracten voor deze twee delen zijn opgezegd, per 31 mei moet de gemeente ze leeg opleveren. Het oostelijk deel (nu goed voor 785 fietsplekken) vormt het WTC om tot autoparkeergarage. Het westelijk deel renoveert het WTC zelf. Er komt een afgesloten fietsenstalling, met een kleine 400 plekken.

Renovatie middendeel

De gemeente richt zich op de renovatie van het middendeel, waar nu 2.092 fietsen kunnen staan. De vloeren, wanden en plafonds worden opgeknapt en installaties vernieuwd. De overkappingen boven het tapis roulant krijgen een modernere uitstraling. En er komt een systeem in de stalling dat signaleert waar en hoeveel stallingsplekken nog vrij zijn. Daardoor kunnen fietsers al boven de grond via het fietsverwijssysteem zien of ze onder Zuidplein of in een van de twee andere ondergrondse stallingen terechtkunnen.

Begin 2020 gereed

De verbouwing zelf start na de zomer. De stalling gaat vermoedelijk begin 2020 weer open. NS doet dan het beheer. De stalling houdt ongeveer de helft van het aantal plekken over.

Geef uw mening

Frans Nieuwenhuis

Ik snap de getallen niet. Er konden oorspronkelijk 2.600 fietsen in de stalling (voor algemeen gebruik; WTC had nog een eigen stuk stalling dat nu wordt vervangen door een autogarage??).. Blijven daar nu 1.300 van over of 2.092 voor algemeen gebruik?

Saskia Blaas I Zuidas

Dag Frans, ik heb het even nagevraagd want het is inderdaad verwarrend. De verbouwde Zuidpleinstalling krijgt 1000 plekken en 400 plekken voor ov-fietsen.