Bereikbaarheid WTC

Fietsers: deze borden staan er speciaal voor jullie

De Prinses Irenestraat ligt tot eind maart open en dat betekent veel omleidingsroutes. Om fietsers beter te informeren, proberen we voor het eerst onderscheid te maken met de gele borden voor automobilisten. Dus fietsers, let op de roze borden.

De roze borden zijn op dinsdag 8 januari 2019 geplaatst. In samenwerking met het Programma Fiets van de gemeente Amsterdam zoeken we manieren om de fietsers goed te verwijzen langs de vele werkzaamheden in de stad. Vooralsnog staan ze alleen rond de Prinses Irenestraat, waar met name ‘s morgens en ‘s middags heel veel fietsverkeer passeert. Bij andere werkzaamheden staan nog de ‘gewone’ gele omleidingsborden. Behalve roze borden zijn er de eerste drie dagen ook verkeersregelaars aanwezig. We bekijken of hun inzet ook daarna nog nodig is. De proef met de roze borden wordt betaald vanuit de subsidie Slimmer en Duurzaam. We testen onder meer of de kleur roze aan fietsers meer duidelijkheid, zichtbaarheid en herkenbaarheid biedt. Het zal niet bij deze ene proef blijven. We horen graag uw mening.

Links de Beethovenstraat, rechts het gebouw van de Goede Doelen Loterijen

Prinses Irenestraat

De Prinses Irenestraat is gesloten tot eind maart 2019. We gaan het deel van de straat tussen de Beethovenstraat en de Prinses Margrietstraat een nieuwe inrichting geven. We leggen een brede, verdiepte groene strook aan, met bomen en planten. De strook dient tevens om regenwater op te vangen bij hevige buien. Verder vernieuwen we de bestrating, vervangen we het riool en verleggen we gas- en warmteleidingen.

Fietstunneltje weer open

Ondertussen is het fietserstunneltje langs de Beethovenstraat (vanaf de kop van de Prinses Irenestraat) weer open. Het leidt fietsers veilig onder de Strawinskylaan door, richting het zuiden en richting het Beatrixpark. Vanwege voorbereidende werkzaamheden aan de uitbreiding van het WTC was de fietserstunnel enige tijd gesloten. Nu is het bouwterrein afgeschermd. De witte wand in de tunnel wordt nog bekleed met artistieke ledverlichting, die de fietser letterlijk begeleidt. Wordt mooi.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

'
15 januari 2019 | 15:26

Aron

Waarom in godsnaam roze/paars. Fietsers zijn gewend aan groen-met-wit of rood-witte borden. Als je dan de kleur van het fietspad wil nabootsen ga dan voor terracotta.

Schrijf een reactie
0
+1
'
14 januari 2019 | 21:39

A.m.van Garsel

Ja, nuttig

Schrijf een reactie
0
+1