skip to main content
Bloemen, maatpakken en wijnen thuisbezorgd

‘Ik ga nog steeds iedere dag naar de winkel’, vertelt Liesbeth van Wineboutique & Spirits. ‘Makkelijk is het niet. Onze slijterij zit op het Zuidplein enerzijds om forensen de gelegenheid te geven om een flesje wijn mee te nemen en anderzijds om grote bedrijven in de buurt te kunnen bedienen.’ Maar beide groepen blijven weg. Buiten de inkomsten, is dus ook het contact met klanten weggevallen en dat valt haar zwaar. ‘Ik vind het mooi om mensen aan te raden welk digestief het beste past bij hun gerecht, van die gesprekken geniet ik.’ Wineboutique probeert nu meer in contact te komen met Zuidas-bewoners. ‘Het liefst heb ik dat ze langskomen, maar bellen kan ook. Dan kan ik toch nog een wijnadvies geven voor bij een stukje vlees of kaas. Vervolgens kunnen wij de bestelling, met gepaste afstand, langs brengen.’

Bloemen

Ook bloemist Season Flowers, aan de Gustav Mahlerlaan 401-403, komt graag naar u toe. Niet alleen met bloemen, maar ook met een bijpassende (leen)vaas. Eigenaar Maikel: ‘We proberen het hoofd boven water te houden, maar dat is op dit moment erg lastig.’ De winkel is meestal wel open. ‘Maar het is natuurlijk hartstikke rustig. We bestaan 20 jaar, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt.’ Om nog een beetje omzet te draaien bezorgt Maikel nu thuis. ‘Een bloemetje fleurt op en je helpt ons er ook mee.’

Season Flowers

Pakken op maat

Nog niet zo heel lang zit ‘pakkenman’ Misura Sartoria aan het George Gershwinplein in Zuidas. Eric: ‘De winkel is open, maar we hadden al een aantal digitale ideeën en die voeren we nu sneller uit. Zo kun je nu ook een live-chat met een van onze personal tailors aanvragen die je van advies voorziet. Zodoende kun je toch alvast een garderobe voor de lente aanschaffen.’ Ook kunt u nu online een casuele outfit kopen. ‘Daar hebben we deze week een fotoshoot voor gehouden, zodat onze klanten op hun gemak kunnen kijken wat we te bieden hebben.’

Rick van Misura Sartoria

Laat het weten

Eerder al gingen diverse Zuidas-restaurants over tot thuisbezorging. Heeft u een zaak in Zuidas en pakt u het vanwege de coronacrisis ook anders aan? Laat het weten.

Geef uw mening