skip to main content
Twee nieuwe velden van AFC gereed

De Haan was er niet blij mee, maar vindt het ergens ook wel begrijpelijk dat kinderen de velden al stiekem bespeelden. ‘Blijkbaar is er veel behoefte aan voetbalvelden. En zo’n grote lege vlakte is natuurlijk wel aantrekkelijk. Ook – of misschien wel juist – als er bouwhekken omheen staan.’ Helaas betekende dit wel dat er vaak bouwhekken omlagen of open gebroken waren en dat er herstellende werkzaamheden aan de velden moesten worden uitgevoerd. ‘Dat is natuurlijk niet fijn en bovendien zonde van de tijd en het geld.’

Timelapse van aannemer Sallandse United

Laatste werkzaamheden

Gelukkig zijn deze twee velden nu helemaal klaar. De Haan: ‘Op 16 juli 2020 zijn de allerlaatste werkzaamheden uitgevoerd.’ Dit betrof niet de velden zelf, die waren al in gebruik. ‘Het ging om het ophangen van reclamerails langs de velden.’ De bouwhekken zijn verplaatst, zodat de nieuwe velden echt onderdeel zijn geworden van het sportpark. ‘En met de komst van het nieuwe clubhuis dat ook dit jaar wordt opgeleverd, begint het er steeds mooier uit te zien.’

Planning

Helemaal klaar is het dan overigens nog niet: met het laatste veld wordt gestart als buurman Valley in 2021 gereed is. In totaal gaat het om 5 velden: één werd al in een veel eerder stadium opgeleverd, het nieuwe hoofdveld werd eind 2019 in gebruik genomen, de twee nieuwe velden zijn nu dus gereed.

Geef uw mening

Maurice

When will the new "Maurice Ravellaan" be implemented?

Maurice

Will the 1x remaining old field be removed in the short term; or only once the new 5th field is completed?