skip to main content
Zullen we de Rosy Wertheimstraat mooi maken?

In de Rosy Wertheimstraat staat een menshoog vraagteken met de tekst: Wat komt hier? We bereiden de inrichting voor van de straat. Er komt een verdiepte bak, zoals u die ook kunt zien in drie andere zijstraten van de Gershwinlaan. Maar hoe we die gaan invullen, weten we niet. Onze ontwerpers willen zich daarvoor juist door uw ideeën laten inspireren. Het is immers niet onze, maar uw buurt.

Spannend

Daarom starten we een spannend proces waarin we bewoners de gelegenheid geven samen een gewenste inrichting te bedenken. Dat hebben we eerder gedaan. De bewoners van de Benjamin Brittenstraat, de Leonard Bernsteinstraat en de Peter Schatstraat hebben samen bedacht dat in de verdiepte bakken de thema’s spelen, ontmoeten en groen terug moesten komen. Het resultaat kunt u zelf bekijken.

Locatie van de verdiepte bak in de Rosy Wertheimstraat

De OppApp

U kunt meedenken en -praten over de invulling van de verdiepte bak in de Rosy Wertheimstraat. Samen met uw buurtgenoten vormt u een collectief brein. Met een speciale app, te raadplegen via uw smartphone, komen we tot gedragen ideeën voor de inrichting van uw omgeving. Alle inbreng via de app, de OppApp, weegt even zwaar. U deelt uw ideeën (anoniem) met uw buren en gaandeweg ontstaat er iets moois waar (bijna) iedereen blij van wordt.

Wat, wanneer?

Kijk hoe u mee kunt doen en hoe de app werkt. Vanaf maandag 10 augustus 2020 start in de OppApp het gesprek over de inrichting van de Rosy Wertheimstraat. Daarna zult u merken dat er een mooie dialoog ontstaat. Die laten we drie weken duren: op 30 augustus is de laatste dag dat u iets kunt inbrengen. Daarna wordt het tijd om elkaar fysiek te ontmoeten. We nodigen u uit om op 4 september een inspiratiewandeling te maken met een van onze ontwerpers. Ongetwijfeld zullen we dan ook ideeën uitwisselen. We informeren u nog nader over deze wandeling. Uiteraard houden we rekening met maatregelen vanwege het coronavirus. We hopen dan eind 2020 een eerste schetsontwerp aan u te kunnen voorleggen.

Het vraagteken in de Rosy Wertheimstraat

Liever niet via een app?

Daar kunt u ook uw mening of idee achterlaten, wanneer u geen smartphone heeft of liever niet via een app wilt communiceren, dan kunt u uw mening of idee ook op deze website achterlaten. Bedenk wel dat u via de app beter op de hoogte blijft van wat uw buurtgenoten denken en wat de stand van zaken is.

Meer informatie

Kijk hoe u mee kunt doen en hoe de app werkt. Heeft u vragen over het downloaden, inloggen of over het gebruik van de OppApp? Neem dan contact op via contact@zuidas.nl.

Geef uw mening

Eddy A.

Graag mooi bos/park Van maken, met veel groen om contrast te maken met alle stenen om je heen. Daarnaast laat het groen hierdoor de nog te ontwikkelen brug mooi uitkomen als kunst en verbinding. Dus enkel groen en mooie grote planten! Tevens bomen

lucy

De hele wereld ligt in puin, maar wij hebben de luxe en mogelijkheid om een leuk idee te maken voor de directe woonomgeving... Pak die kans en houd op met standaard uitspraken en vooroordelen richting de ambtenarij. We hebben behoefte aan positieve geluiden!

Marleen Munniksma

Bewoners/pRticipanten/gemeente : zorgdster in ieder jaargetijde iets te zien en te genieten valt en BLIJF DE BOEL ONDERHOUDEN. Ik spreek uit ervaring (Beatrixpark)

A de Koning

Mooie plek voor meer groen op de Zuidas! Bloemen, wat struiken en een boompje. Dan voorkom je ook dat het een hangplek wordt voor jongeren of andere lui.

Fred

Vrienden, iedere suggestie is welkom ,maar wordt door een ambtenaar zonder meer van tafel geveegd , er ligt allang een plan klaar bij de deelraad incl goedkeuring en daar moet men het mee doen ,helaas

Gemoedelijk persoon

Paula, je vind jezelf nogal wat hè ... ben jij zo vrouwtje met zo,n kinderlijke piepstem? Zo typisch ... naar anderen wijzen en betweterig zijn. Ik adviseer u om niet te lang in de zon te zitten ... anders word u nog bruin ook.

Paula

Beste redactiemensen, mijn reactie is gebaseerd op ervaring met dit soort ‘meedenk uitvraagjes’. Maar tot nu toe is het zoals Fred zegt. Zelfs een bouwproject als de Cube en Quartz dat er op slinkse wijze doorheen gehandjeklapt wordt door een deelraadvoorzitter met grootheidswaanzin en de megalomane projectontwikkelaar De omwonenden laat men links liggen. Oja, we moeten nog een ‘informatie avondje’ organiseren voor bewoners. Voor de bühne. In het echt zijn bewoners maar lastig. Politici willen het liefst een stad besturen zonder bewoners.

Redactie

Beste Paula en Fred, Misschien moeten jullie gewoon eerst meedoen en daarna oordelen. De titel is trouwens bedacht door een communicatiemannetje.

Paula

Eens met jou Fred! Dit soort uitvraag is alleen voor de bühne. En zo kinderlijk van opzet ook. Neem de titel: “Zullen we de Rosy Wertheimstraat mooi maken” Ik hoor daar zo’n kinderlijke piepstem van zo’n communicatievrouwtje bij. Dit is puur een werkverschaffingsproject. Ik hoop in ieder geval niet op zitgelegenheid...... dat trekt bankhangen aan en daaruit volgend afval en peuken.

Susan Hooghiemstra

Anders dan bij andere straatjes krijgen we hier te maken met een loopbrug in het verlengde van deze verdiepte bak. En dan is er ook nog een mogelijke komst van McDonalds met alle negatieve effecten van dien. Een m.i. vervelende combinatie van factoren die de invulling moeilijker maakt. Susan

Gemoedelijk persoon

Het zijn jouw vooroordelen die het voor jou moeilijk maken ... niet naar anderen wijzen aub.

Map de Maar

Hi Lisa, Dit parkje is in principe grond van het gebouw Opzuid. Wij hebben de erfpacht hiervoor betaald en onze garage ligt hieronder. Er zijn div. verplichtingen in de erfpaktakte, o.a. Mbt onderhoud. Is er al contact geweest met de VvE Opzuid?

Ernst

Daar heb je Map de Maar weer... het is niet jullie stuk grond, waar blijkt dat uit?

Redactie | Amsterdam Zuidas

@Map, het betreft hier toch echt een stukje openbare ruimte. Dat de garage - die van de George - hier onderligt heeft hier niets mee te maken. Alle gebruikers en omwonenden zijn vrij om deel te nemen aan het project via de app, dus doe dat vooral zou ik zeggen.

Maria

Dat is interessant Map., Ik zou hier even duidelijkheid over eisen. Zie nl niet echt positieve commentaren bij de ontwikkeling van de andere straatjes. Afval overlast, ratten, hondenpoep.