Bereikbaarheid

Alleen fietsenstalling Strawinskylaan open

Van de drie ondergrondse fietsenstallingen bij station Amsterdam Zuid is alleen stalling Strawinskylaan open. Die aan het Mahlerplein is gesloten. Ook de stalling onder het Zuidplein, die deze week heropend zou worden, blijft nog even dicht.

Hoewel de planning voor de renovatie van de fietsenstalling aan het Zuidplein ruimschoots gehaald is, gaan de deuren deze week nog niet open. Ook de stalling aan het Mahlerplein zit voorlopig op slot. Dit omdat het vanwege het coronavirus lang niet zo druk is in Zuidas. En daarnaast omdat NS, die deze stallingen beheert, de medewerkers nu liever inzet op locaties waar het nog wel druk is. Daarnaast zijn de Fiets & Service punten (voor fietsreparatie en fietsaccessoires) in de fietsenstallingen dicht sinds 21 maart. NS houdt de maatregelen met betrekking tot het coronavirus nauwlettend in de gaten en openen deze stallingen – en servicepunten – zodra dit weer mogelijk is.

Stalling Zuidplein blijft ondanks de voltooide renovatie nog dicht
Stalling Zuidplein blijft ondanks de voltooide renovatie nog dicht Foto: Marcel Steinbach

Wel open

Fietsenstalling Strawinskylaan, onder het Amaliaplein (Strawinskylaan 8a), is wel open, ook voor de OV-fiets. Wel gelden er andere, minder strenge regels. Zo hoeven fietsers momenteel niet in te checken met hun OV-pas. Er wordt soepel omgegaan met nabetalen en er is geen handhaving op te lang gestalde fietsen.

Fiets ophalen

Staat uw fiets nu nog in de stalling aan het Mahlerplein, dan kunt u deze ophalen op werkdagen (ma t/m vrij) tussen 07.00 en 12.00 uur, samen met een medewerker van de fietsenstalling Strawinskylaan.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

12 mei 2020 | 17:02

Gerard

Is er inmiddels zicht op een openingsdatum nu veel dingen weer beginnen? 1 juni?

Schrijf een reactie
0
+1
15 mei 2020 | 07:32

Renske |

Beste Gerard, Er is nog geen ‘harde’ datum. Pas als het weer drukker wordt, gaan alle stallingen open. Ik zal een seintje geven. Groet, Renske Zuidas.nl

Schrijf een reactie
+1