skip to main content
Bomenkap voor komst conservatorium en The Pulse

Beide kappen vinden plaats in de week van 22 februari 2021. Van de bomen bij Kapel en Convict zijn er 4 geschikt voor verplanting. Voor de andere 11 geldt dat niet, die zullen verplanting vermoedelijk niet overleven. De kapvergunning werd begin 2020 verleend. Die voor de verplanting van de vier bomen begin 2021. Als het werk rond Kapel en Convict klaar is, komen er 26 nieuwe bomen terug.

Ontwerp voor conservatorium

We gaan Kapel en Convict, het gemeentelijk monument in het Beatrixpark, verbouwen vanwege de komst van het Conservatorium van Amsterdam. Het definitieve ontwerp daarvoor is zo goed als klaar en de omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan voor de uitbreidingen van de gebouwen al is verleend. We tonen dit ontwerp binnenkort op deze website.

Het terrein waar The Pulse komt, met links Hourglass en rechts NoMa House

The Pulse

Langs de A10, naast het gebouw Hourglass en NoMa House, maken we alles in gereedheid om de komst van The Pulse mogelijk te maken. Dit bijzondere, multifunctionele gebouw kondigden we in september 2019 aan. We gaan ook op deze locatie 15 bomen kappen.

Geef uw mening

Pinokkio

de gemeente wil nog wat zaken door drukken voor ze over een jaar hun koffers kunnen pakken voor een nieuw college wat vermoedelijk meer en betere kennis in huis heeft , helaas moeten we nog zolang op de ouwe blaren zitten !

annabel

Parasiet ZuidAs groeit door! Hier verdwijnt ons belastinggeld.

Boschoff

Woningen op plekken als de Zuidas is precies waar we ons belastinggeld voor nodig hebben.

Pinokkio

Stadgenoten , het is toch duidelijk dat dit college meer steen in de stad wil hebben ,om geld te verdienen en dan asiel zoekers een dak boven het hoofd te bieden dan groene vlaktes want dat vergt onderhoud en we hebben geen personeel!

daniel

stop Zeur!!!

J. Homan

Mooi dat de bouw van De Puls , met o.a. flink portie nieuwe kantoorruimte als onderdeel van dit multifunctionele gebouw, gezien dit bericht ,gewoon volgens planning lijkt door te gaan. Dit ondanks dat gevolgen van Corona voor toekomstige kantoor behoefte op de Zuidas nog niet duidelijk is is er blijkbaar toch genoeg vertrouwen in trekken toekomstige huurders !

Aron

Wanneer gaat de gemeente eens een boomgraafmachine kopen? Kan je bomen met kluit en al verplaatsen.