skip to main content
Nieuwe oversteek Parnassusweg bij rechtbank

Vanaf dit voorjaar is de nieuwe rechtbank in gebruik. Dan is er ook een goede en veilige voetgangersroute nodig. De Parnassusweg is op dit deel erg druk, onder meer met 2 tram- en diverse buslijnen. De voetgangersoversteek moet zorgen voor een veilige looproute van en naar de rechtbank. Bij de oversteek plaatsen we ook een waarschuwingssysteem voor naderende trams.

Avond- en nachtwerk

Om de bereikbaarheid en de doorstroming op de Parnassusweg zo min mogelijk te verstoren, doen we veel van het werk in de avond en nacht. Tussen maandag 1 maart en zaterdag 20 maart 2021 werken we daarom ook tussen 20.00 en 05.00 uur, inclusief de zaterdagen en zondagen. Wij proberen de overlast voor de omwonenden tot een minimum te beperken, maar kunnen niet voorkomen dat er op momenten enige geluidsoverlast zal zijn. Vanaf zaterdag 5 maart gebruiken we vier lichtwagens, die ervoor moeten zorgen dat er ’s avonds en ’s nachts goed kan worden gewerkt. Dit kan enige lichtoverlast geven.

Omleidingen

Auto’s en fietsers krijgen in twee weekenden te maken met omleidingen. Tussen vrijdag 5 maart 20.00 uur en maandag 8 maart 05.00 uur rijden auto’s die vanuit het zuiden komen naar de Parnassusweg via de De Boelelaan, de Beethovenstraat en de Strawinskylaan. Tussen 12 maart 20.00 uur en 15 maart 5.00 uur rijden auto’s die de stad uitrijden de omgekeerde route. In de andere nachten zijn er rijbanen, afslagstroken of invoegstroken afgesloten, maar daar zal het verkeer niet veel hinder van ondervinden. Voor fietsers geldt dat ze moeten oversteken naar het fietspad aan de oost- of westkant van de Parnassusweg, afhankelijk van waar er wordt gewerkt. Voetgangers kunnen gewoon langs het werk lopen.

De voorste boom krijgt een nieuwe plek

De boom

En tot slot nog een kwestie met een boom. Aan de kant van het Atrium (de Eduard van Beinumstraat) staat op de stoep een boom, precies op de plek waar de oversteek moet komen. Deze halen we weg. De boom krijgt een tweede leven langs het Zuideramstelkanaal.

Geef uw mening

Amsterdammer

Ik begrijp dat ook niet helemaal ... bij de Beethovenstraat is al zo'n situatie ... (beetje aangepast ivm bouw WTC) Oversteken is toch geen noodzaak ... als je als automobilist vanaf de Parnassusweg linksaf moet kan je ook ff doorrijden en een u-bocht maken ... of denk ik nu te simpel?

Inge

Volledig eens met P. Verkuylen en Floris de Graaf. De zin van deze extra oversteek ontgaat me volledig. Weggegooid geld.

P. Verkuylen

Je zou toch denken dat de bestaande fiets- en voetgangserstunnel onder de Parnassusweg reeds een "goede en veilige voetgangersroute" is. Ook al is dat een paar meter verder lopen. Veilger zelfs misschien.

Floris de Graaf

Dat leek mij nou ook! Ik zat me tijdens het lezen af te vragen waar die oversteek dan zou moeten komen, maar het is dus precies ná de passage van de A10... waar je als automobilist net onder het viaduct doorkomt en moet gaan voorsorteren. Dat klinkt niet niet handig.