skip to main content
Foto-update: werk aan fundering extra stationspassage op schema

Bekijk het filmpje van de werkzaamheden.

Bouwcombinatie ZuidPlus, die nu werkt aan het dak voor de tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid, heeft er een lang Paasweekend voor nodig. Ze gingen op donderdagavond 1 april om 20.00 uur van start. En wel met twee klussen: een fundering aanbrengen voor twee delen van het dak en het verleggen van treinspoor 4, zodat het perron kan worden verbreed.

Donderdagavond: we verwijderen het perron tussen spoor 3 en 4.

Door het spoor weg te tillen maken we ruimte voor de graafmachines.

Vrijdag: we graven 1000 kuub zand weg, waardoor eerder aangebrachte funderingspalen bloot komen te liggen.

De wapeningskorven die al klaar liggen, hijsen we vervolgens naar hun definitieve plek…

…precies over de vrij gegraven funderingspalen heen.

De betonwagen staat klaar om beton in de wapeningskorven te storten.

En intussen verbreden we perron 3-4

Werk nog in volle gang

Nu de wapeningskorven op hun plek liggen kan het beton uitharden. Dit proces gaat de komende maanden door, zodat het in augustus stevig genoeg is om twee delen van het dak van de nieuwe stationspassage te dragen. Het werk aan de perronverbreding is nu nog in volle gang, evenals het verleggen van spoor 4. Op dinsdag 6 april om 05.00 uur rijden de treinen en metro’s er weer volgens dienstregeling.

Hieronder nog meer beelden die Marcel Steinbach van de werkzaamheden maakte.

Geef uw mening

Sebastiaan

Hoi zijn er ook foto,s van het graven van de LH as 1 😉 en de andere ontgravingen.

Paul van Doornewaarf

De prefab wapeningskorven moeten over de wapeningskorven van de palen zakken; de palen zijn schoor geheid. Hoe wordt dit gedaan; wordt in de onderwapening na het aanbrengen wapening bijgelegd. De foto's geven een goed beeld van de uitgevoerde w.z.h. Op de webcam is dit minder goed te zien; is hier iets aan te doen (ik denk van niet) Werkzaamheden verlopen m.i. voor spoedig; chapeau!

Karima Aajoud | Amsterdam Zuidas

Dag Paul van Doornewaarf, De prefab wapeningskorven van de landhoofden zijn over de funderingspalen heen geplaatst. Na plaatsing is er nog wat wapening bij gelegd. Helaas is het niet mogelijk om dicht op het werk een webcam te plaatsen.

Marleen Munniksma

In