skip to main content
11 platanen terug op thuisbasis voor Valley

De platanen overwinterden tussen EMA en Van der Valk. De verhuizing was noodzakelijk, omdat we voor Valley, precies op de plek waar de bomen stonden in de Beethovenstraat, nieuwe kabels en leidingen moesten aanleggen en een nieuwe toegang maakten tot de parkeergarage. Ook is er een breder fietspad gerealiseerd.

Geen vakantie

Een vakantie was het geenszins voor de bomen, legde onze groenadviseur Jeroen van Assen vorig jaar al uit. De bomen moesten door hun verplaatsing opnieuw wortelen en dus juist hard aan de slag. Om ervoor te zorgen dat ze gezond bleven, zijn ze gemonitord en waar nodig voorzien van een beetje extra zuurstof, vocht of wat mest. En in het weekend van 10 en 11 april 2021 mochten ze gezond en wel weer terug naar de Beethovenstraat.

Hoofdgroenstructuur

Deze 11 platanen zijn opgenomen in de hoofdbomenstructuur. Deze maakt onderdeel uit van de Hoofdgroenstructuur waarin Amsterdamse bomen staan die, als ze gezond zijn, behouden moeten blijven.

Geef uw mening

JanKees

Fijn dat de bomen weer terugkomen. Het wordt erg mooi. Benieuwd hoe het eruit ziet als de Valley is opgeleverd en bewoond! Complimenten voor het werk!

Aron

Worden ze nog vastgezet met palen of kabels om ze te beschermen tegen omvallen mocht de zomer stormig of droog zijn en nog niet voldoende geworteld hebben?

Renske van Bers

Beste Aron, de bomen worden inderdaad verankerd en gemonitord totdat zeker is dat ze weer stevig staan. Groet, Renske - Zuidas.nl

Shoshan

De bomen zijn inderdaad ondergronds verankerd.