skip to main content
Werk aan trambaan Europaplein

Fase 1

Fase 1 en 2 starten beide op 17 juli, de werkzaamheden op de kruising A10 eindigen op 26 juli. Er wordt gewerkt aan de trambaan ter hoogte van de kruising Europaboulevard/A10. In deze fase wordt er 24 uur per dag gewerkt om de kruising zo snel mogelijk vrij te geven voor het verkeer. Het is in deze fase niet mogelijk vanaf het Europaplein richting Amstelveen te rijden. Wel is het mogelijk rechtsaf de A10 binnenring op te rijden. Verkeer dat vanaf de afrit A10 binnenring komt kan bij de kruising rechts- en linksaf slaan.

Fase 2

Fase 2 start op 17 juli en eindigt op 15 augustus. Er wordt gewerkt aan de trambaan ter hoogte van de tram- en bushalte voor Station RAI. In Fase 2 wordt er soms doorgewerkt tot 22:00 á 23:00 uur. De kruising A10/Europaboulevard is vanaf 26 juli weer vrij voor verkeer en alle rijbewegingen zijn dan weer beschikbaar.

Het GVB werkt in twee fasen

Openbaar vervoer

Tussen 17 juli en 26 juli rijdt er geen tram over de Europaboulevard, lijn 4 rijdt een aangepast traject tussen Centraal Station en het Amstelstation. Buslijn 65 zal tijdens deze periode de normale route behouden en de haltes Dintelstraat, Maasstraat en Waalstraat bedienen. Ter hoogte van het Victorieplein kan dan worden overgestapt op tram 4 richting het Centraal Station. Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes.

Geef uw mening

Kop van Zuid

ben dan wel benieuwd welke brieven bussen GVB gevuld ?? absoluut niet aan de Kop van Zuid , als zij een combi maken met buro ZUIDAS , zal het zeker wel uitgevoerd zijn . maar bij de 'Kop" is geen OV , en dan wordt het vergeten

Amsterdammer

en vooral blijven doorgaan ... sterkte!!!

GVB

Ter info: GVB heeft in juni ruim 8000 brieven verspreid naar omwonenden.

Kop van Zuid

Ik klaag bij de persoon die dit Bericht wereldkundig maakt, Zij krijgt info van stadhuis om naar behoren de onrust te verkondigen , en dan krijgt zij de ellende over zich Maar helaas niet de persoon die zit te slapen onder B&W!

Kop van zuid

Marlies, waarom op korte termijn deze info? Jullie hadden toch de bewoners Direct op de hoogte kunnen brengen met een Nieuws brief ? Veel overlast voor bewoners die dit weekend met vacantie gaan en dan na enkele meters al met ellende beginnen ! Nadenken is moeilijk Dank

Joe!

@Amsterdammer Het is eigenlijk vooral zo dat jij gewoon geen leven hebt. Dat is wel duidelijk. Sterkte daarmee hè!

Amsterdammer

Joe, jij kent mij niet dus maak ajb insinuaties. Dat jij geen leven hebt zegt niet dat anderen dat dan ook niet hebben ... sterkte ermee!

Joe!

@Amsterdammer Dus struin je zelf maar projectwebsites af om iedereen die je niet zint een grote bek te geven. Ook lekker hoorrr…

Amsterdammer

@Joe, hmmm ... als je zo redeneert kom je er nooit uit. Ja maar, ja maar, ja maar ... jij doet dit dus doe ik dat ... en het is de schuld van onze ouders dat wij op de wereld zijn, ik had daar niet om gevraagd ... en als je het niet weet wijs je naar de overheid. Kortom, mensen kennen geen zelfreflectie en denken dat zij nooit iets fout doen en dat de wereld om hen draait. Lekker hoorrrr ....

Joe!

@Amsterdammer En zelf niks anders doen dan klagen over, met de vinger wijzen naar en zeiken op mensen die klagen. Een ander soort reactie plaats je niet. 😂 Amuserend hoor daar niet van. 🍿

Amsterdammer

Nadenken is moeilijk ... voor jou misschien 'Kop van zuid'. Ik weet het, het is de trend tegenwoordig om altijd maar overal over te klagen en vooral te wijzen naar anderen ... als je het zo graag wilt doen DOE HET DAN BIJ DE JUISTE PERSOON/ORGANISATIE!!!

Mascha Koopmans

Het GVB heeft de omwonenden dus niet geïnformeerd. Jammer hoor.

Marlies | Amsterdam Zuidas

Het gaat hier om werkzaamheden van het GVB. Het GVB heeft zelf een brief naar de omgeving gestuurd, en communiceert via eigen middelen. Ons artikel hierover is een extra middel om te informeren.