skip to main content
19-23 augustus: werkzaamheden station Amsterdam Zuid

De werkzaamheden beginnen op donderdagavond 19 augustus om 20.00 uur. Vanaf dat tijdstip rijden er minder treinen. Kijkt u voor meer informatie in de NS-reisapp of op 9292.nl. Vanaf vrijdagochtend 20 augustus rijden er eveneens minder metro’s. Treinen en metro’s rijden weer normaal vanaf maandagochtend 23 augustus.

Auto’s, fietsen en voetgangers

Ook ander verkeer ondervindt de gevolgen van de werkzaamheden. De oostkant van de Parnassusweg (de stad in) is in dezelfde periode gesloten op het stuk tussen de Gustav Mahlerlaan en de Strawinskylaan. Deze afsluiting duurt van donderdagavond 19 augustus om 22.00 uur tot maandagochtend 23 augustus om 05.00 uur. Het autoverkeer wordt omgeleid via de De Boelelaan, Beethovenstraat en Strawinskylaan. Fietsers en voetgangers moeten oversteken. Daarnaast is er een omleidingsroute voor voetgangers die via de Claude Debussylaan door de Minervapassage van het station loopt. Bussen en trams blijven gewoon rijden. En de A10 Zuid blijft gewoon open.

Stationstoegang Parnassusweg dicht

Tussen donderdagavond 19 augustus (22.00 uur) en maandagochtend 23 augustus (05.00 uur) is het niet mogelijk om vanaf de Parnassusweg op station Amsterdam Zuid te komen.

Vrachtverkeer en ander ongemak

Tijdens deze dagen rijdt er veel vrachtverkeer over de Parnassusweg, de Strawinskylaan, de Beethovenstraat en de De Boelelaan. Verder kunnen de werkzaamheden enige geluidshinder veroorzaken, al leert de ervaring van eerdere weekenden werk dat dit nauwelijks het geval is.

Wat doen we eraan

Het gehele weekend zetten we veeg- en zuigwagens in om de route die het werkverkeer rijdt schoon te houden. Voordat de oostkant van de Parnassusweg op maandagochtend 23 augustus weer opengaat, maken we die grondig schoon. Tijdens het werk zijn permanent verkeersregelaars aanwezig. Mensen die bij hun fiets in de rekken aan de Parnassusweg willen komen, krijgen begeleiding van een verkeersregelaar. Tot slot houdt de aannemer permanent geluid en trillingen in de gaten. Mocht u hinder ondervinden: ons informatienummer (0800-5065) is dag en nacht bereikbaar.

De Brittenpassage

Tussen 19 augustus 20.00 uur en 23.00 augustus 05.00 uur werken we aan een tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid – de Brittenpassage. We schuiven twee delen van het dak voor deze passage op hun plek. Dat doen we vanaf een bouwterrein tussen de metrosporen, vlak naast het station.

Geef uw mening