skip to main content
Hinder op de De Boelelaan door spoedwerkzaamheden

Die zijn nodig vanwege een storing aan leidingen van het netwerk voor stadsverwarming van Vattenfall. Automobilisten en fietsers gaan hinder ondervinden van dit werk. Dat vindt plaats ter hoogte van de kruising De Boelelaan en De Klencke/Antonio Vivaldistraat. Het werk duurt waarschijnlijk tot en met 24 november. Voor autoverkeer blijft één rijstrook oostwaarts over, fietsers worden omgeleid en voetgangers kunnen langs het werk. Zie het kaartje hieronder.

Wat is er aan de hand?

Er is een storing geconstateerd in een van de leidingen van het netwerk voor stadsverwarming van Vattenfall. Deze storing kan voor problemen gaan zorgen voor de bewoners rond De Klencke (Buitenveldert) en de Antonio Vivaldistraat (Zuidas). Om te voorkomen dat mensen daar aankomende winter zonder verwarming komen te zitten, maakt Vattenfall de straat open om te onderzoeken wat er precies aan de hand is en het probleem direct te verhelpen. Doel is om een groter probleem voor te zijn.

Wat gaat er gebeuren?

De stadsverwarmingsleidingen liggen in de zuidelijke rijbaan van de De Boelelaan. Eerst moet het grondwaterpeil hier omlaag, met behulp van zogeheten filterbemaling. Vattenfall graaft vervolgens de leiding van de stadsverwarming op. Daarna vinden in de grond diverse werkzaamheden plaats en tot slot moet de weg worden hersteld.

Hinder

De reparatiewerkzaamheden aan de De Boelelaan hebben veroorzaken hinder voor de bereikbaarheid van gebouwen en het openbaar vervoer in de omgeving. Wel moeten fietsers omrijden en gaat de autorijbaan terug van twee naar één rijstrook (richting Europaboulevard). De grootste hinder voor het autoverkeer vindt mogelijk plaats in de avondspits. Vrijdag 19 november 2021 om 07.00 uur starten de werkzaamheden.

Geef uw mening

Arend Winkelman

En als u wilt weten hoe netjes (maar niet heus) Vattenfall een opengelegde weg weer achterlaat, moet u eens gaan kijken bij de A.J. Ernststraat, hoek Van den Boechhorststraat.

Minke | Amsterdam Zuidas

Nagekomen bericht op 23 november: de schade die is gevonden is intussen hersteld en de werkzaamheden zijn gereed. We zullen de rijbaan zo spoedig mogelijk herstellen. Dat zal naar verwachting op 24 november, voor de avondspits, klaar zijn.