skip to main content
A.J. Ernststraat ondergaat metamorfose met komst AICS

De Amsterdam International Community School (AICS) heeft haar onderkomen aan de Prinses Irenestraat ingeruild voor een nieuwbouwpand aan de A.J. Ernststraat. Hoewel er nog enkele afbouwwerkzaamheden plaatsvinden in het nieuwe gebouw, opende de internationale school er in januari 2022 haar deuren voor alle leerlingen.

Van gevel tot groenstrook

De opening van de school valt samen met een grootschalige metamorfose van het deel van de A.J. Ernststraat waaraan de school gelegen is. Het gaat om het stuk tussen de Van der Boechorststraat en de Buitenveldertselaan. Stadsdeel Zuid neemt hier de straat van gevel tot groenstrook onder handen. De herinrichting moet de veiligheid van weggebruikers vergroten en de verkeersontsluiting van de wijk verbeteren.

Eenrichtingsverkeer en fietspad

Nu nog is dit deel van de A.J. Ernststraat een geasfalteerde straat met één rijstrook per richting voor auto’s en fietsers op de rijbaan. In de nieuwe situatie wordt dit deel van de straat een eenrichtingsweg van de Van der Boechorststraat naar de Buitenveldertselaan en komt er een tweerichtingsfietspad aan de zuidkant van de rijweg. Het asfalt maakt plaats voor klinkerbestrating en de schuinsparkeervlakken worden langsparkeervlakken. De zestien bomen die nu tussen de parkeervakken staan moeten hiervoor wijken, maar de straat krijgt er 33 bomen aan de zuidzijde voor terug. Daarnaast wordt ook de rijweg van Oldenaller naar de Buitenvelderstelaan een rijweg voor eenrichtingsverkeer. Naar verwachting is de gehele herinrichting medio oktober 2022 afgerond.

Kiss & Ride

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren gaat de A.J. Ernststraat tussen de Van der Boechorststraat en de Buitenveldertselaan volledig dicht voor doorgaand verkeer. Gedurende de werkzaamheden richt Stadsdeel Zuid een Kiss & Ride-strook in aan de Van der Boechorststraat, ten zuiden van de A.J. Ernststraat, voor ouders die hun kinderen naar de AICS willen brengen (tussen 7:30 en 9:30). De kinderen worden vanaf dit punt naar de school begeleid. In de middag kunnen ouders op dezelfde Kiss & Ride-strook parkeren om ze weer op te halen.

Omleidingsroutes

De A.J. Ernststraat is voor auto’s afgesloten tussen de Van der Boechorststraat en de Buitenveldertselaan (uitgezonderd bestemmingsverkeer voor de seniorenflats). Fietsers kunnen omfietsen via de De Boelelaan. Voetgangers kunnen langs het werk lopen.

De planning is als volgt, deze kan door omstandigheden afwijken:

  • Fase 1: van 3 januari 2022 tot en met 28 januari 2022
  • Fase 2: van 31 januari 2022 tot en met 25 maart 2022
  • Fase 3: van 28 maart 2022 tot en met 15 april 2022
  • Fase 4: van 18 april 2022 tot en met 22 juli 2022
  • Fase 5: van 22 augustus 2022 tot en met 14 oktober 2022

Geef uw mening

Hans

Het is week 48 en in feite december maar de weg is nog steeds dicht en het werk is nog steeds niet af.. Zo een klein stukje weg bijna een heel jaar dicht. Hoelang blijft de weg die dus nu eenrichtingsverkeer is geworden, nog dicht?

Hans

Wanneer is dit werk eigenlijk klaar? Het is al een behoorlijk zooitje op de buitenveldertselaan (waarom ze dat werk niet gecombineerd hebben met de amstelveenlijnwerken snapt niemand!) maar wanneer gaat de ah ernststraat hier weer open nu kruispunt aj ernststraat klaar is??? Ze zitten dus al over de planning heen.

Redactie

Beste Hans, De bestrating en het kruispunt zijn in week 47 klaar en in december worden planten en bomen geplaatst.

Lucas

Schande dat er zoveel wordt gedaan voor zo'n internationale school met een aparte parkeerstrook voor de ouders van de leerlingen. Laten ze maar gaan lopen of fietsen. Nergens in de stad wordt dit gedaan. Laat het stadsdeel eerst maar eens wat doen voor de vaste bewoners van Buitenveldert. De expats zijn na 3 of 4 jaar weer weg. Er zijn nu vele stoepen en fietspaden met losse tegels of met een zeer ongelijk profiel. Besteed daar het geld maar eens aan.

Socrates

Wees blij dat er wat tegengas gegeven wordt ,dit college doet maar wat en luistert niet naar de bewoners , zij willen overal hun stempel opdrukken en hopen op een straatnaam binnenkort , niemand kent deze mensen meer na 16/03 , Men kijkt uit naar een nieuw fris college van een andere kleur ,we gaan straks weer juichend over straat , geen windmolens ,geen theater sloterplas en geen eros centre en zo is er nog meer te noemen

Marnix

En iedereen maar klagen. Hallo! Je leeft in een metropool! Dingen zijn niet hetzelfde als 30 jaar geleden! De stad dijt uit en dat is niet alleen belangrijk, de vernieuwing is ook ontzettend leuk! Behalve voor de NIMBY azijnzeikers hier in de reacties natuurlijk. Had je maar in Abcoude moeten wonen...

Ronald

Wat komen die buitenlanders hierboven, een beetje ons Buitenveldert op zijn kopgooien, laat deze mensen hun kinderen naar een openbare school gaan, dan krijgen wij er weer niet een aparte samenleving bij. Het was net zo rustig, de scholen hier in Buitenveldert zijn al donker geworden met jeugd uit oost, west etc, bijna geen blank kind meer te zien.

Daniel

Ronald begint Links maar wordt extreem recht in 1 zin. Wat is blank ronald (mey kleine r)? Is Italiaan blank? Is een Spanjaard blank? Lijkt de fuhrer niet op een maffe turk met zijn snor? Waar lijk jij op ? Hoe oud ben je? wat is je opleidingsniveau? Met wat geluk ben je laagopgeleid of gewoon oud. Dan hebben we toch geen last meer van je soort.

Socrates

Lieve mensen , het is toch langzaam wel duidelijk dat het college de weg kwijt is in Amsterdam , ze proberen nog wat zaken door te drukken voor ze in de WW komen over 2maanden ,het probleem is dat hun opvolgers veel zaken moeten terug draaien om de stad toch weer leefbaar te maken , misschien wordt er beter geluisterd naar de bevolking ,dat is ook wat het Kabinet in Den Haag probeert in te vullen , maar nog weinig van te merken

Hans

Dit is wel heel drastisch EENRICHTINGSVERKEER waarom is de buurt hier niet over geïnformeerd, en dan die Kiss en Ride, toestanden met al die ouders welke hun kinderen niet willen laten bewegen! Hier is de buurt niet blij mee, ben ook niet geïnformeerd.

Klaas

Gaat de Zuidas nu al ook over de rest van Buitenveldert het moet niet gekker worden, met die witte borden!

redactie | Amsterdam Zuidas

Beste Klaas, De A.J. Ernststraat hoort formeel niet bij Zuidas, maar valt onder stadsdeel Zuid. De reden dat we op zuidas.nl aandacht hebben besteed aan de herinrichting is omdat we de recente heropening van de Amsterdam International Community School (AICS) wilden belichten. Deze school is immers begin januari 2022 verhuist vanuit Strawinsky naar deze plek.

Piet

Een heel verkeerde inrichting deze straat is zo rustig met verkeer, en de 2 richtingen een prachtig alternatief voor de bewoners van Buitenveldert, wanneer er weer een een opstopping op de A10 is en het auto verkeer een alternatief zoeken. Ook de komst van de Internationale School is was geen goed idee, waarom allemaal aparte scholen, laat deze mensen integreren alle scholen hier in buitenveldert zijn al zwart, laten deze mensen zich aanpassen aan Nederland. De echte buitenvelder is al toerist in dit deel van Amsterdam.

FranBo

A beautiful new school of AICS - we are all very excited after many years of delay. After only two days the students are still finding their way around the new school building but all the comments are very positive!

Koos

Een metamorfose? Het is een drama voor de bewoners rondom dit stuk van Buitenveldert!,😂

Socrates

Jammer dat al deze werkzaamheden uitgevoerd worden ,nu dit nwe gebouw reeds in gebruik is, je kunt wachten op ongelukje met de scholieren, en dat kan een andere wethouder weer op gaan lossen, Allemaal wat kortzichtig bedacht

Joop

Een ongelukje laat de kinderen zelf naar school gaan, belachelijk dat brengen en halen, moeten die ouders niet werken?