skip to main content
Meer ruimte voor reizigers op treinperron Amsterdam Zuid

Geleidelijk aan lopen de treinperrons op station Amsterdam Zuid weer als vanouds vol. Voor de pandemie ontstonden soms gevaarlijke situaties, met name in de avondspits. Niet voor niets gaan we het station compleet vernieuwen en geschikt maken voor 250.000 tot 300.000 reizigers per dag in 2030. Maar dat duurt nog even. Tot die tijd nemen we ook maatregelen om de groeiende groep van instappers, uitstappers en overstappers veilig en comfortabel te laten reizen. Zo zorgde ProRail al in 2018 voor een betere spreiding van reizigers over de perrons. Vanaf 4 maart 2022 gaat Knipscheer Rail-Infra B.V. aan de slag.

Ruimte dichten boven (rol)trappen

In het najaar van 2017 creëerden we meer ruimte op het treinperron waarlangs sporen 1 en 2 liggen. Dat deden we door de open ruimten boven de (rol)trappen gedeeltelijk dicht te maken. Nu doen we hetzelfde op het andere treinperron, boven de twee opgangen daar. In het weekend van 4 maart 2022 sluiten we de ene opgang in de stationspassage, in het weekend van 11 maart de andere. Zo blijft het perron via een van de twee opgangen bereikbaar en beperken we de hinder. In de tussenliggende week, en aan het eind van de werkzaamheden vanaf maandag 14 maart, is het perron weer volledig te gebruiken. Met deze ingreep ontstaat zo’n 70 vierkante meter extra vloeroppervlakte op het perron. Maar natuurlijk moet de echte oplossing nog komen: de vernieuwing van het gehele station.

Geef uw mening

hein

wat doen jullie aan de Russische firma's op de Zuidas?

Redactie

Bedankt voor je vraag. In deze raadsbrief van de gemeente Amsterdam lees je hier meer over: https://amsterdam.raadsinformatie.nl/document/11284343/1/Raadsinformatiebrief+over+situatie+Oekraine+in+Amsterdam.

-

spuit 11 geeft modder

Greta

Ok boomer