skip to main content
NSI contracteert JP van Eesteren voor realisatie ‘Well House’

Eerder schreven we al over de plannen voor de bouw van een 86 meter hoge houten kantoortoren in Zuidas. Het gebouw verrijst op wat straks een prominente plek zal blijken: aan het einde van de nog aan te leggen Maurice Ravellaan, waarlangs de nieuwe woonbuurt Ravel komt te liggen. Het gebouw had tot nu toe nog geen officiële naam, maar is inmiddels ‘Well House’ gedoopt. Kantorenbelegger NSI heeft een bouwteamovereenkomst getekend met aannemer JP van Eesteren voor de ontwikkeling van het gebouw. Naar verwachting start de bouw in de tweede helft van 2022. Het streven is om Well House in 2025 op te leveren.

Duurzaamheid

Well House, ontworpen door Dam & Partners Architecten, zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen. ‘Het is ontzettend mooi dat Zuidas een van de hoogste houten gebouw ter wereld krijgt’, zegt Zuidas-wethouder Marieke van Doorninck. ‘Het gebouw is niet alleen het hoogste houten kantoor in meters maar heeft ook het hoogste duurzaamheidsniveau, zowel tijdens de bouw als na de oplevering, en past daarmee in onze weg naar het behalen van de VN-klimaatdoelstellingen van Parijs. Well House laat zien hoe we als stad kunnen groeien zonder onze footprint te vergroten, zodat we de aarde leefbaar kunnen houden voor toekomstige generaties.’ Well House is ontworpen om een BREEAM Outstanding certificaat en en WELL Platinum label te behalen.

Impressie van Well House

CO2-voetafdruk

Voor de bouw van Well House zal gebruik worden gemaakt van duurzaam geproduceerd hout en circulaire materialen, waardoor de CO2-voetafdruk wordt geminimaliseerd. Sten Karelse, Head of Development bij NSI: ‘Wij streven als NSI naar een wereld waarin de realisatie en het gebruik van gebouwen in volledige harmonie zijn met de natuur. Met Well House laten we zien dat dit nu al mogelijk is en is het ons doel om de vastgoedsector te inspireren op weg naar een duurzamere toekomst. Het volledige ontwerp, inclusief het gebruik van hout en andere natuurlijke elementen, is erop gericht om organisaties de meest comfortabele werkplek te bieden waar het welzijn van medewerkers centraal staat.’

Houtbouw

JP van Eesteren is een ervaren partij op het gebied van houtbouw en duurzame, innovatieve kantoren. Zo bouwde de aannemer eerder de houten woontoren ‘Haut’ in het Amsterdamse Amstelkwartier en het houten hoofdkantoor van Triodos Bank in Driebergen-Rijsenburg.

Hoek Antonio Vivaldistraat en Domenico Scarlattilaan, waar Well House komt

Geef uw mening

Marcel F

waarom krijgen al die gebouwen op de Zuidas eigenlijk Engelse namen?

Aron

Alles aardig en WELL, maar waarom zo'n bizar slechte naam voor een gebouw. Zou me als ontwikkelaar schamen.

Marleen Munniksma

Wat doet dat voor de windhinder op de voetbalvelden? En de slagschaduw ?

Redactie | Amsterdam Zuidas

Beste Marleen, bedankt voor je vraag! Hier is uitgebreid onderzoek naar gedaan. We komen hier binnenkort met uitleg op terug.

Tim

Super ontwerp en op een top plek. Het wordt daar langzaamaan een mooi stuk stedelijker.

Harold

Heeft de Zuidas echt nog een kantoor nodig? Betaalbare woningen zou welkom zijn wat mij betreft, maar nog een kantoor erbij?

Redactie | Amsterdam Zuidas

Beste Harold, bedankt voor je bericht. We bouwen in Zuidas aan een divers ingericht gebied. Voor Ravel en Vivaldi betekent dit dat er veel woningen bij gaan komen. Overall blijft Zuidas ook een zakencentrum. Om dit alles in evenwicht te brengen liggen de accenten per deelgebied soms net even anders. Dit betekent dat er in Vivaldi daarom ook kantoorruimte bij komt. Overigens laat onderzoek zien dat er in Zuidas onverminderde behoefte is aan kantoorruimte.

Hein

STOP met het bouwen van kantoren