skip to main content
Groot onderhoud Buitenveldertselaan tot mei 2023

De verhardingen van het voetpad, het fietspad en de rijweg van de Buitenveldertselaan zijn aan vervanging toe. Voor een deel van de Buitenveldertselaan – het deel vanaf de De Boelelaan in het noorden, langs de Vrije Universiteit tot aan de Kalfjeslaan op de gemeentegrens met Amstelveen in het zuiden – vervangen Waternet en Liander ook het riool en de gasleiding. De werkzaamheden voor de volledige Buitenveldertselaan zijn eind mei 2023 gereed. Het onderhoud waarbij ook Liander en Waternet betrokken zijn, duurt tot half juni 2022.

Omleiding westelijk fiets- en voetpad

Van april tot juni 2022 pakt de gemeente het deel van de Buitenveldertselaan aan dat langs het terrein van de Vrije Universiteit ligt (zie de afbeelding hieronder). Voetgangers en fietsers moeten in deze periode oversteken naar de overkant van de weg. De campus van de Vrije Universiteit blijft vanaf de Buitenveldertselaan toegankelijk.

Omleiding oostelijk fiets- en voetpad

Ook verder naar het zuiden wordt er gewerkt. Het oostelijke fiets- en voetpad tussen de Van Boshuizenstraat en de Kalfjeslaan is tot half mei niet begaanbaar (zie de afbeelding hieronder). Voetgangers en fietsers worden ook hier omgeleid via de overkant van de weg.

Omleiding autoverkeer

Tussen 9 mei en half juni 2022 ligt de oostelijke rijweg tussen de Van Boshuizenstraat en de Kalfjeslaan open, inclusief de kruising met de Van Boshuizenstraat (zie afbeelding hieronder). De rijbaan en de oostelijke helft van de kruising met de Van Boshuizenstraat is dan niet bereikbaar voor automobilisten. Autoverkeer van Amstelveen naar Amsterdam wordt zoveel mogelijk omgeleid via de A9 of via de route Groen van Prinstererlaan-Keizer Karelweg-Amstelveenseweg. Autoverkeer tussen de Van Boshuizenstraat en de Buitenveldertselaan wordt omgeleid via de Van Nijenrodeweg en de Van Leijenberghlaan.

Meer werkzaamheden

Hierna volgen meer werkzaamheden. Daarover berichten we u later.

Geef uw mening

Tom

Tot mijn verbazing wordt het fietspad niet geasfalteerd maar opnieuw betegeld. Dat verwacht je niet in 2022 op zo'n intensief gebruikte fietsroute. Wat is de reden daarvoor? Is dat technisch of financieel?

Redactie

Beste Tom, oorspronkelijk was het plan om het fietspad te asfalteren. Maar uit onderzoek bleek dat de bomen langs de Buitenveldertselaan te veel schade zouden ondervinden van het asfalt en de werkzaamheden die daar bij komen kijken. De levensduur van de bomen zou sterk afnemen. Om deze reden is gekozen voor tegels. Wel worden er extra dikke tegels neergelegd, zodat ze over langere tijd recht blijven liggen.

Hans

Sja Het fietspad is gewoon nog steeds afgesloten. Er lijkt weinig te gebeuren en de stoep ligt open. Planning is niet gehaald en er gebeurt niets zo lijkt het. Wanneer gaat dit fietspad weer open of is de gemeente of Liander dit vergeten?

Hans

Doel uiteraard op het fietspad bij de Rechtbank/onder de A10

Bert v.d.Bus

Hopelijk worden de fietspaden nu ook eens geasfalteerd! Tegels liggen vaak los vanwege de dorstige bomen en vormen gevaarlijke situaties.

Hans

Fietspad langs de rechtbank op parnassusweg/buitenveldertselaan richting VU is weer eens onaangekondigd dicht. Waarom? En hoelang zal dat dit keer duren? dank

Carlo - de redactie

Dag Hans, Een verlate reactie, maar toch: het gaat hier om werkzaamheden van Liander voor het aanleggen van elektra. Het fietspad is volgens planning vanaf koningsdag (volgende week woensdag) weer te gebruiken. Een fijn weekend gewenst.