skip to main content
Werk aan kabels en leidingen bij de Schinkelbrug

Net als we eerder meldden over werkzaamheden bij de Luchtvaartstraat gaat het ook hier om het verleggen van kabels en leidingen. In de kelder van zuidelijke Schinkelbrug bevindt zich momenteel een transformator, die stroom levert voor de omliggende buurt en de openbare verlichting. Daarnaast levert deze transformator stroom voor het openen van de zuidelijke Schinkelbrug. Omdat we de A10 Zuid hier gaan verbreden en het gehele knooppunt De Nieuwe Meer gaan vernieuwen, verplaatsen we ter voorbereiding de transformator en zo veel mogelijk kabels en leidingen. De transformator in de Schinkelbrug komt in een huisje langs het Jaagpad.

Jaagpad plaatselijk afgesloten

Om de stroomkabels naar het nieuwe huisje te krijgen, moeten we onder andere een kabel van 10.000 Volt verplaatsen, onder het Jaagpad door. We werken hieraan tussen 17 en 28 oktober 2022. In die periode is het Jaagpad enige tijd plaatselijk afgesloten. Het fiets-, voetgangers- en autoverkeer wordt dan op sommige plekken omgeleid over rijplaten, waardoor het niet nodig is om een andere route te kiezen.

Meer kabels, leidingen en glasvezel

Vanaf 31 oktober tot 25 november zijn we bezig met het verwijderen van stroom- en glasvezelkabels uit het talud van de A10. Tegelijkertijd wordt er nieuw glasvezel aangelegd. Door het werk moeten we de weg wat smaller maken, maar fietsers kunnen er wel langs. Auto’s worden met behulp van bebording en tijdelijke verkeerslichten langs het werk geleid. De nieuwe kabels moeten de Riekerweg twee keer kruisen, waardoor de weg plaatselijk afgesloten zal zijn. Onder meer ter hoogte van Tuinpark Ons Buiten. De plaatselijke afsluiting doen we na 17.00 uur en in overleg met het Tuinpark.

Bosschages snoeien

Om de nieuwe glasvezelkabels in de grond te krijgen langs de Riekerweg, moeten we enkele bosschages snoeien. Een ecoloog heeft voor ons onderzocht welke dieren hier leven. Naast diverse muizen blijkt er een marter te zitten. Omdat we deze dieren goed in beeld hebben, kunnen we rekening met ze houden door gericht te snoeien en geen struiken te verwijderen.

Knooppunt De Nieuwe Meer

De vernieuwing van knooppunt De Nieuwe Meer (inclusief de Schinkelbrug) is onderdeel van Zuidasdok. Er komt een nieuwe fly-over en we verbreden de A10 Zuid van vier naar zes rijstroken per rijrichting. We werken aan een veilige en betere doorstroming van de A10 Zuid. Om dit mogelijk te maken zijn ingrijpende wijzigingen nodig aan knooppunt De Nieuwe Meer – en later ook aan knooppunt Amstel.

Geef uw mening