skip to main content
Nachtwerk aan damwanden bij metroperrons

In twee nachten verwijderen we een deel van een damwand dichtbij de trap naar de metroperrons. We doen dit werk voor de veiligheid tussen 01.00 uur en 05.00 uur ’s nachts omdat er dan geen reizigers op de metroperrons aanwezig zijn. We hebben dan maar kort de tijd en om het werk zo snel mogelijk te kunnen doen, verwijderen we de damwand trillend. Het verkeer heeft hier geen last van, maar woont u in de buurt dan kunt u te maken krijgen met geluidhinder.

Vernieuwing bestaande reizigerstunnel

We doen dit werk voor de vernieuwing van de Minervapassage, de bestaande reizigerstunnel. Deze passage wordt uiteindelijk 40 meter breed, tegen zo’n 12 meter nu. Dat kan alleen als we ook het dak van deze tunnel veel breder maken. In 2023 leggen we de eerste delen van dit nieuwe dak op hun plek. De damwandplank die we verwijderen staat daarvoor in de weg.

Werkzaamheden van Zuidasdok in november

Dit is de eerste van een reeks werkzaamheden die Zuidasdok uitvoert in november. We werken dan aan de vernieuwing van de Minervapassage en de verhuizing van de metroperrons naar de andere kant van het station. Ook bereiden we de bouw voor van de tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid: de Brittenpassage. We gaan op ons werkterrein tussen de sporen nieuwe delen van het dak bouwen, die we tijdens het Hemelvaartweekend 2023 (18 t/m 21 mei) op hun plek schuiven. De volgende werkzaamheden staan gepland op zaterdag 5 en zondag 6 november, waarover we u later verder informeren.

Extra informatie

Op dinsdag 25 oktober organiseren we een inloop informatiemiddag en -avond in het Amsterdam Zuidas informatiecentrum in het WTC. U kunt hier terecht tussen 12.00 – 13.30 uur en tussen 17.00 en 19.00 uur met al uw vragen over de werkzaamheden genoemd in:

Geef uw mening