skip to main content
Bestemmingsplan voor museum vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 6 oktober de benodigde wijziging van het bestemmingsplan vastgesteld. Ook de omgevingsvergunning voor de bouw van het museum is verleend en een verkeersbesluit is genomen.

Hedendaagse kunst

In het deels monumentale gebouw waar vroeger de rechtbank in huisde, gaat de Hartwig Art Foundation (HAF) een internationaal museum voor hedendaagse kunst ontwikkelen. De HAF gaat het museum op eigen kosten en risico ontwikkelen en exploiteren. Het gebouw zal hiervoor verbouwd en uitgebreid worden.

Beroepstermijn

Voor het bestemmingsplan in combinatie met de verleende vergunning en het verkeersbesluit geldt van 21 oktober tot en met 1 december een beroepstermijn. De stukken liggen gedurende deze periode ter inzage. In de kennisgeving staat hierover alle informatie. Wanneer er geen beroep ingesteld wordt, zijn het bestemmingplan, de omgevingsvergunning en het verkeersbesluit vanaf 2 december 2022 onherroepelijk. Na die periode volgt meer informatie over de planning en vervolgstappen.

Geef uw mening

Frans Nieuwenhuis

Dank voor de info. Er komt nog wel een overleg met de buurt en de Fietsersbond over de invulling van de openbare ruimte.

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Frans, de buurt wordt inderdaad betrokken bij de inrichting van de openbare ruimte. Hier volgt later meer informatie over.