skip to main content
Augustus 2023: 8 dagen afsluiting A4 en A10 Zuid

Gedurende 8 dagen in de zomervakantie van 2023 gaat de A10 Zuid veranderen in een grote bouwplaats. Ter hoogte van station Amsterdam Zuid verwijderen we tijdelijk de snelweg en een deel van het treinspoor om twee gigantische delen van het dak op zijn plaats te schuiven voor de tweede stationspassage. Deze nieuwe stationspassage komt ten westen van de huidige stationspassage, in de aarden wal waarop de snelweg en het trein- en metrospoor liggen.

Verplaatst

De werkzaamheden stonden gepland voor het Hemelvaartweekend in mei maar zijn verplaatst naar de autoluwe zomer zodat meer tijd genomen kan worden voor dit omvangrijke werk dan één weekend.

Richting Utrecht

Voor de bouwwerkzaamheden moeten de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht zijn afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. De afsluiting start op zaterdag 5 augustus om 22.00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 14 augustus. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5 (zie het kaartje hieronder). Hoewel voor de afsluiting de relatief verkeersluwe vakantieperiode is gekozen, moeten automobilisten rekening houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Stel uw vraag

Reizigers kunnen gebruikmaken van de service Ask&Go Zuidasdok, en via Whatsapp vragen stellen over het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden. Dat kan op twee manieren:

Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per trein maar met een beperkte dienstregeling. De metro rijdt wel gewoon, net als de bus.

Nieuwe stationspassage

De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. De bouw van de tweede stationspassage is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid. Dit station is na de vernieuwing, in reizigersaantallen, vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal.

Geef uw mening

H Vaz Dias

Is oprit 111 wel open ? Moet vanaf oprit 111 naar afrit 115 .

Ferry

Kan ik met de bus 397 vanaf Amstelveenseweg naar Schiphol

Imce, Zuidasdok

Beste Ferry, neem even contact op met Ask&Go voor persoonlijke route informatie. Binnen 10 minuten krijg je antwoord.

Ed

Ik zie helemaal geen FAQ op de ask&go zoals ergens hieronder is gemeld.

Imce, Zuidasdok

Beste Ed, het staat in het gele kader. https://zuidas.nl/blog/2023/07/31/reisadvies-nodig-vraag-askgo/

Jos

De vragen en antwoorden lezend blijven wij hier op Oude Meer toch nog met een vraag zitten. Komend vanaf Schiphol Oost de A9 op kunnen we dan nog rechtsaf de A4 op bij knooppunt Badhoevedorp tot de afslag Sloten ( of zelfs via 1 baan door naar de A10 west ) of is deze afslag vanaf de A9 al afgesloten?

Imce, Zuidasdok

Hoi Jos, op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen: https://zuidas.nl/blog/2023/07/31/reisadvies-nodig-vraag-askgo/ Volgens mij staat jou antwoord hierbij. En neem anders contact op met Ask&Go via de QR-code of stuur een whatsapp naar: 085-0659091.

Laura

Is afrit s109 afgesloten of is dat de laatste afrit die je nog kunt nemen?

Imce, Zuidasdok

Probeer ook eens AskandGo uit. Hele leuke ervaring. :-)

Imce, Zuidasdok

Hoi Laura, Als je vanuit Utrecht komt heb je geen hinder van de afsluiting op de A10 Zuid. En kun je afrit S109 RAI nemen. Op de terugweg (richting Utrecht) maak je gebruik van oprit S109. Die is dus gewoon open.

Laura

Vanuit richting Utrecht*

Liza

Lekker onduidelijk: vanaf za avond HOE LAAT??? Tot ma ochtend HOE LAAT????

Imce, Zuidasdok

Hoi Liza, Dat staat gewoon is de tekst hoor, maar ik herhaal het graag voor je. De afsluiting start op zaterdag 5 augustus om 22.00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 14 augustus.

Fred

Onduidelijk antwoord, Imce... Dus vanaf Haarlem (indien niet te druk) dan ook naar de afrit S107 Sloten? En ook de A10 West op? Of die weer niet...

Imce, Zuidasdok

Dag Fred, Ja, het klopt wat je zegt. Alleen vanaf Haarlem is het mogelijk om de A4 op te rijden naar de afritten S107 Sloten en S108 Oud Zuid/ Buitenveldert en naar de A10 West te rijden. Deze route moet beschikbaar blijven voor ambulance, politie en brandweer. Zij moeten vrij baan hebben. Dus als deze route te druk wordt met overig verkeer, sluiten we deze alsnog af. Overigens kun je dit soort vragen heel goed aan Ask&Go stellen. Zij weten alles over de afsluiting en de omleidingen :-)

Ron van Wier

Het plaatje en tekst suggereren dat de oprit- en afslag Sloten aan de A4 zuid dicht zijn en dat de A10 west niet bereikbaar is komende vanaf de A4. Klopt dit plaatje? Is de afslag Sloten op de A4 zuidkant dicht? Kun je vanaf de A4 niet meer de bocht naar de A10 west nemen?

gerard

Je kan ook via A9 naar de A2 dan via A2 naar de A10zuid noordelijke rijbaan en vandaar via A10 zuid naar de A10 west

Imce, Zuidasdok

Dag Ron, Het plaatje klopt! Komend vanaf A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Deze weggebruikers moeten een keuze maken tussen de omleidingsroutes via de A9 en A5/A10 Noord. Vanaf Haarlem is het wel mogelijk om via de A4 door te rijden naar de afrit S108 Amsterdam Zuid. Maar let op, als blijkt dat deze route te druk wordt, is het mogelijk dat deze route afgesloten wordt. We willen voorkomen dat de wegen aan de westkant van Amsterdam vastlopen. Dit is overigens typisch zo'n vraag die je aan Ask&Go kunt stellen. :-)