skip to main content
120 betonwagens kruisen fiets- en voetpad Parnassusweg

Op woensdag 12 april, vanaf ’s morgens 06.00 uur tot ’s middags uiterlijk 18.00 uur, rijden betonwagens af en aan richting ons werkterrein langs de Arnold Schönberglaan. Ze komen vanaf de De Boelelaan de Parnassusweg op en ze komen met vele: maar liefst 120 betonwagens. Ze slaan bij de Arnold Schönberglaan rechtsaf, omdat zich daar het werkterrein bevindt. Als de wagens hun lading beton hebben gestort, moeten ze ook weer terug de Parnassusweg op. Bij elkaar dus 240 keer een betonwagen, die het fiets- en voetpad kruist. En dat in 12 uur tijd.

Slagbomen

Om deze operatie veilig te laten verlopen, sluiten we het fiets- en voetpad telkens even af met slagbomen (zie de rood-witte streepjes hierboven). Dat zal dus heel vaak zijn. Verkeersregelaars letten erop dat niemand de slagbomen negeert, om zeer gevaarlijke situaties te voorkomen. Zodra het veilig is, gaan de bomen weer omhoog.

Langer maar leuker

Natuurlijk gaat dit hinder opleveren, voor voetgangers en fietsers uit beide richtingen. We proberen het leed wat te verzachten door tijdens het korte oponthoud te zorgen voor een verrassing. U doet dus waarschijnlijk wat langer over uw fiets- of voettocht, maar die is hopelijk wel leuker.

Brittenpassage

De betonstort is nodig voor de bouw van de tweede reizigerspassage van station Amsterdam Zuid: de Brittenpassage. Het dak daarvan bouwen we ter plekke en in zeven delen. Op 12 april storten we beton voor het vijfde deel van dat dak.

Geef uw mening