skip to main content
5 t/m 17 juni: werkzaamheden Prinses Irenestraat

Vanaf 5 juni graven we in de Prinses Irenestraat twee weken lang dagelijks twee proefsleuven van anderhalve meter diep. Zo kunnen we in de ondergrond kijken naar wat er aan kabels en leidingen ligt. Aan het einde van de middag maken we de sleuven dicht en leggen we de bestrating weer terug. De volgende dag begint het werk opnieuw, maar dan op een andere locatie. In totaal graven we achttien van deze kijkgaten. Het werk is op zaterdag 17 juni gereed.

Omleiding autoverkeer

De proefsleuven beslaan de volle breedte van de Prinses Irenestraat. Vandaar dat het gemotoriseerde verkeer door middel van borden door de wijk wordt omgeleid. Ook zijn er verkeersregelaars om het verkeer in goede en veilige banen te leiden. De omleiding wisselt dagelijks, omdat het werk iedere dag op een andere plek wordt uitgevoerd. Fietsers en voetgangers kunnen het werk wel passeren.

Geluid

Om de proefsleuven tijdens de inspectie droog te houden, voeren we het water af met elektrische pompen. Dit kan voor enige geluidshinder zorgen voor de directe omgeving.

Nieuwe inrichting Prinses Irenestraat

De werkzaamheden zijn onderdeel van de voorbereiding op de nieuwe inrichting van de Prinses Irenestraat. Die staat voor de tweede helft van 2024 gepland. We houden u hier uiteraard van op de hoogte.

Geef uw mening