skip to main content
Ontwerpbestemmingsplan Fred. Roeskestraat 55 ter inzage

Om de ontwikkeling van woningen en kantoren op deze plek mogelijk te maken moet het bestemmingsplan aangepast worden. Over deze procedure organiseerden wij eerder dit jaar een informatiebijeenkomst. Het ontwerpbestemmingsplan ligt tot en met 18 oktober 2023 ter inzage. Ook ligt het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder dan ter inzage.

Ontwikkeling Parnascomplex

Op 15 september 2021 is de Nota van Uitgangspunten Herontwikkeling & nieuwbouw Parnascomplex vastgesteld door de gemeenteraad. Op basis van deze Nota van Uitgangspunten is het ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan is een juridische vertaling van de stedenbouwkundige, ruimtelijke en programmatische uitgangspunten binnen het gebied die zijn vastgesteld in de Nota van Uitgangspunten.

Hybride gebouw

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van een hybride gebouw met de bestemmingen wonen en kantoren, het zogenoemde Parnascomplex, mogelijk. Het totale programma dat het bestemmingsplan mogelijk maakt bedraagt maximaal 11.025 m² bruto vloeroppervlak (BVO). Het bestemmingsplan voorziet in een maximaal programma, maximale bouwhoogtes en binnen de hoofdbestemming Gemengd-1 is maximaal 6.475 m² BVO kantoren, maximaal 4.550 m² BVO wonen (maximum 12% woningen vrije sector en minimum 88% woningen middeldure huur) en een ondergrondse parkeergarage met maximaal 46 parkeerplekken toegestaan.

Geluidsbelasting woningen

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder zullen ter plaatse van de gevels van enkele woningen worden overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting vast te stellen. Het gaat hierbij om geluid van de Rijksweg A10, van de spoorweg richting Schiphol en van de metro’s. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van deze hogere waarden ligt ook tot en met  18 oktober 2023 ter inzage.

Terinzagelegging

Tijdens de terinzagelegging van het ‘Ontwerpbestemmingsplan Zuidas-Parnas Fred. Roeskestraat 55 partiële herziening’ kan eenieder een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen belanghebbenden een zienswijze op het ontwerpbesluit indienen. In de kennisgeving staat hoe en waar u de stukken kunt bekijken en hoe u een zienswijze kunt indienen.

Anterieure Overeenkomst

Voor de beoogde ontwikkeling van het perceel aan de Fred. Roeskestraat 55 heeft gemeente Amsterdam  een Anterieure Overeenkomst met de Staat der Nederlanden gesloten. Dit is een overeenkomst over de grondexploitatie. De zakelijke beschrijving van deze Anterieure Overeenkomst ligt eveneens tot en met 18 oktober a.s. ter inzage. In de kennisgeving staat waar en hoe u deze zakelijke beschrijving kunt inzien. Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 21 september organiseert de gemeente tussen 19:00 uur en 20:30 uur een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan. Deze bijeenkomst vindt plaats in het voormalige rechtbankgebouw aan de Parnassusweg 220 te Amsterdam. U kunt de bijeenkomst zonder aanmelding bezoeken.

Geef uw mening

Kees Krokodil

Mooi om te zien hoe alle zekerheden van de burger verkwanseld worden door projectontwikkelaars, gefaciliteerd door de overheid en gemeente . Onbegrijpelijke taal, verdraaingen en beetje bij beetje alle marges oprekken ..dan zet je dus iedereen buitenspel om tegengas te gevenen.