skip to main content
Loop als eerste door de nieuwe Brittenpassage

Het lijkt alsof de mensen van bouwcombinatie Nieuw-Zuid werken aan een soort ondergrondse kathedraal. Shovels rijden af en aan en graven enorme kuilen. Langs de randen van de gigantische ruimte zijn lassers bezig met de zijwanden en met het weghalen van damwanden die nu overbodig zijn. En in het midden daarvan bevinden zich de restanten van wat ooit de Amstelveenboog was.

Reizen en winkelen

Over enkele jaren bevindt zich hier een fraaie passage, waar reizigers niet alleen de trein en metro kunnen pakken, maar ook nog even gezellig kunnen winkelen. Wie nu kijkt, kan zich al voorstellen waar zich straks de voorzieningen bevinden en waar mensen gehaast de trap, roltrap of lift naar een van de perrons pakken.

Informatie

U bent op 11 oktober 2023 van harte welkom om de Brittenpassage zelf te komen beleven. Uiteraard krijgt u een uitgebreide toelichting van onze experts en is er ruimte om vragen te stellen. Het bezoek duurt ongeveer drie kwartier.

  • Locatie: mobiele (geel/zwarte) bouwkeet op het Gustav Mahlerplein
  • Datum: woensdag 11 oktober 2023
  • Tijdstip: 09.00 uur (vol), 10.00 uur (vol), 11.00 uur (vol), 12.00 uur (vol), 13.00 uur (vol), 14.00 uur (vol)
    (bij grote animo worden latere tijdstippen nog toegevoegd)
  • Groepen van maximaal 10 personen per bezoek
  • Bestemd voor volwassenen vanaf 18 jaar (in verband met veiligheid)
  • Bijzonderheden: u krijgt beschermende kleding van ons (helm, oranje hesje en veiligheidsschoenen)
  • Aanmelding is verplicht

Brittenpassage

Station Amsterdam Zuid groeit snel: van zo’n 80 duizend treinreizigers nu naar 250 tot 300 duizend openbaar vervoerreizigers in 2030. De Brittenpassage is onderdeel van de complete vernieuwing van het station.

Geef uw mening

Willem Veenstra

Heel erg bedankt voor de fantastische rondleiding door de Brittenpassage. Perfecte organisatie en mooie verhalen. Ik hoop dat jullie het nog een keer doen.

Imce, Zuidasdok

Willem, bedankt!. Houd onze website in de gaten voor nieuwe rondleidingen.

Anne Breunissen

Graag zou ik met een aantal collega's komen, komt er nog een rondleiding van 1800-1845 uur?

Imce, Zuidasdok

Dag Anne, er komt geen rondleiding om 18.00 uur. We gaan wel kijken of we deze tour later nog een keer kunnen herhalen. Stuur even een bericht met jouw verzoek naar contact@zuidas.nl, dan hebben we rechtstreeks contact.

Hans

Leuk om bij kunnen wonen, maar in het artikel staat al dat alles vol is. Blijkt ook als me probeer aan te melden in de agenda. Hoe kan ik mijn belangstelling aangeven voor evt. extra sessies of een reserelijst?

Imce, Zuidasdok

Er zijn nu weer nieuwe rondleidingen toegevoegd, Hans.

Evert Kramer

mooi hoor het gaat de goede kant op!

Tom

Mooie foto’s weer!

Henk J

Gaat het om 80.000 reizigers per dag?

Imce, Zuidasdok

Dag Henk, om precies te zijn om 80.000 treinreizigers per dag!

Westra

Mooi zo’ n open dag maar jammer voor de kinderen die op school zitten dat er geen tijd om 14:00 is dat zei het ook kunnen zien groeten fam. Westra

Redactie

Beste fam. Westra, bedankt voor uw reactie. Om veiligheidsredenen mogen we alleen volwassenen toelaten bij dit evenement. We hebben deze mededeling nu aan dit bericht toegevoegd. Uiteraard hopen we dat u komt.