skip to main content
Twee nachten hijswerkzaamheden Parnassusweg

In de nachten van maandag 30 op dinsdag 31 oktober, en van dinsdag 31 oktober op woensdag 1 november, gaan we verder met de werkzaamheden aan het metroviaduct boven de Parnassusweg. Dit keer hijsen we enkele wapeningskorven naar hun plek in het talud aan de westzijde van de Parnassusweg, tussen de metrosporen. Er kan sprake zijn van enige licht- en geluidsoverlast.

Veiligheid en hinder

Ook overdag zijn we aan het werk, maar een deel van de werkzaamheden vindt pal naast het metrospoor plaats. Dat deel van de werkzaamheden doen we dan ook ’s nachts tussen 01.00 uur en 05.00 uur: er rijden dan geen metro’s, waardoor we het werk veilig kunnen doen en zonder overlast voor metroreizigers. Het overige nachtelijke verkeer wordt niet gehinderd door de werkzaamheden.

Daarnaast maakt de aannemer gebruik van een moderne, stille telekraan voor de hijswerkzaamheden. Ook richt hij de bouwlampen zo veel als mogelijk van de omgeving af. Toch is enige geluids- en lichthinder niet te voorkomen. Er is voor deze werkzaamheden een ontheffing bij de Omgevingsdienst aangevraagd.

Werk aan viaduct

Het nachtelijk werk maakt deel uit van het geschikt maken van het spoor voor het mogelijk doortrekken van de Noord/Zuidlijn in de toekomst. Daarvoor bouwen we een geheel nieuw metroviaduct over de Parnassusweg, en de werkzaamheden van aankomende week zijn daar een onderdeel van.

Geef uw mening