skip to main content
Veiligere inrit spoedpost Amsterdam UMC-locatie VUmc

Update donderdag 2 november 2023
Vanwege de natte weersvooruitzichten is het werk van 3 t/m 5 november aan de inrit naar de spoedpost van het Amsterdam UMC, locatie UMC uitgesteld. Zodra een nieuwe datum bekend is zullen we daarover publiceren.

De in-/uitrit is onderdeel van de route richting de Spoedeisende Hulp van het Amsterdam UMC, locatie VUmc. In 2021 vond daar een dodelijk ongeval plaats. Naar aanleiding daarvan is met verschillende deskundigen, en in afstemming met bewoners, gekeken naar manieren om de verkeersveiligheid te vergroten. Dat leverde een aantal maatregelen op die we in het weekend van vrijdag 3 november 2023 gaan doorvoeren:

  • We verbreden de in-/uitrit, zodat automobilisten bij het inrijden vanaf de rijbaan op de Amstelveenseweg meer tijd en overzicht hebben bij het oversteken van het fiets- en voetgangerspad.
  • We brengen een flauwe bocht aan in de rijbaan vanuit de richting Amstelveen, waardoor automobilisten hun snelheid moeten verlagen.
  • We brengen markering aan op het fietspad en plaatsen bebording om fietsers te wijzen op afslaand verkeer.
Huidige situatie
Nieuwe situatie: bredere inrit, de snelheid gaat omlaag en er komt bebording

Planning en hinder

De werkzaamheden starten op vrijdagavond 3 november om 20.00 uur en zijn naar verwachting op zondagavond 5 november om 21.00 uur gereed. Om het werk op tijd af te kunnen ronden, wordt in de nacht doorgewerkt. Tijdens de werkzaamheden is de Amstelveenseweg richting Amstelveen tussen de De Boelelaan en de Van Nijenrodeweg afgesloten – gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Van der Boechorststraat. Ondanks verschillende geluidsbeperkende maatregelen kunnen we enige geluidshinder helaas niet voorkomen.

Naast de in-/uitrit is na het ongeval in 2021 een bloemenperk als gedenkplek ingericht. Deze plek wordt afgeschermd van de werkzaamheden.

Geef uw mening