skip to main content
15 november: bijeenkomst vernieuwing knooppunt Amstel

Zuidasdok, een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland, verbreedt de A10 Zuid tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel. Het bestemmings- en doorgaand verkeer worden van elkaar gescheiden en het aantal rijstroken breidt uit van vier naar zes per rijrichting. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Daarom organiseerden we dit voorjaar al twee informatiebijeenkomsten bij de Joan Muyskenweg. Op woensdag 15 november 2023 richten we ons op belangstellenden in het gebied rondom de Europaboulevard en Kop Zuidas. U bent dan van harte welkom in het Stadsloket Zuid.

Wat gaan we doen bij knooppunt Amstel

We maken ruim baan voor een veiligere en betere doorstroming van de A10 Zuid. We scheiden het bestemmingsverkeer van het doorgaand verkeer en leggen een zogenaamde parallelstructuur aan. We (om)bouwen onder andere 23 viaducten, leggen nieuwe verbindingsbogen aan, bouwen nieuwe bruggen over de Amstel en leggen geluidsschermen aan. Ook passen we op verschillende plaatsen het lokale wegennet aan. Zo wordt de bestaande fietsverbinding over de zuidelijke Rozenoordbrug verplaatst naar de nieuw te bouwen brug voor de parallelrijbaan. Ook wordt de Ouderkerkerdijk tussen de Amstel en politieacademie aangepast naar een fietsstraat, en zijn aanpassingen nodig aan de Europaboulevard waar de rijbanen aansluiten op de tunnel. Kortom, er staat veel te gebeuren voor knooppunt Amstel en daarover gaan we graag met u in gesprek.

Inloopbijeenkomst 15 november

Op 15 november staat ons team klaar in het Stadsloket Zuid.

Aanmelding is niet nodig.

  • Locatie: Stadsloket Zuid, zaal 1 Noord 1, President Kennedylaan 923, Amsterdam
  • Tijdstip 1: 15 november 12.00 – 13.00 uur
  • Tijdstip 2: 15 november 19.00 – 20.00 uur

Geef uw mening