skip to main content
CROSSOVER

In de buurt Kop Zuidas wordt CROSSOVER gebouwd, op de hoek van de afrit A10 Zuid en de Europaboulevard. Het gebouw belooft een spannende mix te worden van wonen, werken en voorzieningen. Medio 2023 moet het complex zijn opgeleverd.

Op voorhand stond vast dat hier een gebouw moest komen met meerdere functies: kantoorruimtes, woningen – deels sociale woningbouw – en culturele en commerciële voorzieningen. Gebiedsontwikkelaar AM won in november 2017 de tender, vanwege het hoge ambitieniveau dat de ontwikkelaar liet zien.

Hoge eisen

Ook stelde de gemeente hoge eisen aan de duurzaamheid van het gebouw. Daarnaast waren gezondheid en ‘well-being’ belangrijke elementen in het ontwerp – en zeker nu actueel. Dit vertaalt zich onder meer in veel daglicht, groen en uitstekende luchtventilatie. Een aspect om rekening mee te houden was het geluid vanaf de A10. Eventuele geluidshinder van auto’s is met het huidige gevelontwerp en materiaalgebruik opgelost.

Goede mix

CROSSOVER krijgt zes woonverdiepingen aan de ene kant en negen kantoorverdiepingen aan de andere kant. Ze worden met elkaar verbonden door de verdieping op de begane grond. Hier worden er ruimtes gecreëerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, met maatschappelijke functies en horeca. Het kantoorgedeelte moet plek bieden aan een interessante mix van verschillende huurders. Uniek is dat de huurders op elke kantoorverdieping een groen terras tot hun beschikking hebben.

Wonen voor iedereen

De 120 sociale huurwoningen in CROSSOVER zijn voor 60 startende studenten en 60 statushouders. De verhuurder wordt Woonstichting De Key. Ze ontmoeten elkaar in de gemeenschappelijke ruimten. Naast deze 120 sociale huurwoningen komen er in het gebouw tien koopstudio’s. Ook aan buitenruimtes is gedacht: verspreid over de gebouwen komen er ook voor de bewoners diverse terrassen. Medio 2023 moet het complex zijn opgeleverd.

Gerelateerde artikelen

wonen
3

Sloop oude clubgebouw AFC begonnen

De verhuizing van Sportpark Goed Genoeg, met AFC als hoofdhuurder, is bijna klaar. We moeten nog één veld verplaatsen. En het oude clubgebouw moet tegen de vlakte. De sloopwerkzaamheden zijn op 20 januari 2021 gestart. Dat is even slikken.
wonen
3

Clubgebouw AFC is klaar

Op 24 september 2020 werden de sleutels van het nieuwe clubgebouw officieel overhandigd aan AFC. Nu nog even inrichten en de leden kunnen het nieuwe thuis inwijden.
wonen
2

Twee nieuwe velden van AFC gereed

De twee nieuwe voetbalvelden van AFC zijn gereed. Directievoerder Mascha de Haan: ‘Nu mag er dus officieel gespeeld worden. Onofficieel gebeurde dit namelijk ook wel eens.’
Meer artikelen