skip to main content
Intermezzo

Het woongebouw Intermezzo is belangrijk voor de transformatie van de Zuidas tot een hoogwaardig gemengd stedelijk gebied. Lang bestond het overgrote deel van de Zuidas uit kantoren. Overdag was het gebied bevolkt door kantoorpubliek, na werktijd rustig en leeg. Woontoren Intermezzo draagt bij aan de stadsdynamiek met 175 royale appartementen.

De elegante toren heeft twee gezichten. Aan de Mahlerlaan de rijzige en voorname stadszijde met een transparante hoofdentree en grote stadsvensters op de afgeronde hoeken. Aan de Gershwinlaan bevinden zich spectaculair grote balkons, die het project de onderscheidende uitstraling geven die past bij de metropolitane woonkwaliteit van de Zuidas. Door de geringe maat van de bouwplaats koos de aannemer ervoor om steigerloos te bouwen. Dit had invloed op het ontwerp en de detaillering.

Alle bouwonderdelen werden in de fabriek compleet gemonteerd. Op de bouwplaats wilde men alleen maar assembleren. In goed overleg met de aannemer en prefab-bouwer zijn de details ontwikkeld. Gevolgen voor het ontwerp van de gevel zijn vroegtijdig besproken en opgelost. Een effect daarvan was, dat elke etage na voltooiing wind- en waterdicht was. Bovendien vormden de prefabelementen meteen de doorvalbeveiliging voor de bouwvakkers op de bovenliggende etage.

Specificaties

  • Opgeleverd: 2017
  • 175 appartementen
  • 35 Huur in de vrije sector
  • 140 Koopappartementen
  • Grootte: 164 tot 225 m2
  • Hoogte: 82,5 meter, 22 verdiepingen
  • Opdrachtgever: BPD/ERA Contour en Eigen Haard.
  • Aannemer: ERA Contour
  • Architect: Inbo

Gerelateerde artikelen

werken
wonen
1

Jaar in jaar uit hoogbouwprojecten fotograferen

Als je de hoogbouw in Amsterdam in foto’s wil volgen, houd dan via Twitter Frans Woerden in de gaten. Voor hem is Zuidas het walhalla. Al vijftien jaar fotografeert hij bijna alle (hoog)bouwprojecten in de stad.
werken
wonen
6

Albert Heijn opent deuren in hartje Zuidas

De langverwachte supermarkt in hartje Zuidas komt eraan: AH opent op 6 september een filiaal aan de Gustav Mahlerlaan. Het wordt een gewone ‘Appie’, met speciale aandacht voor de vrijdagmiddagborrel en voor haastige mensen die gezond willen eten.
wonen

Wethouder Laurens Ivens slaat eerste paal appartementengebouw Intermezzo

9 december werd officieel gestart met de bouw van 235 appartementen in twee nieuwe appartementencomplexen in Zuidas. Wethouder Ivens was aanwezig bij dit officiële startmoment en nam voorafgaand deel aan een paneldiscussie.